Ecetes uborka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kb 7 kg uborka
  • 100 g befőzőpor vagy kapros savanyúságtartósító
  • 60 dkg kristálycukor
  • 0,5 l 8 %-os ecet
  • 1,75 l víz

Elkészítése:

Az uborkát megmossuk és kifertőtlenített üvegekbe rakjuk.

Felfőzzük a vizet az ecettel, cukorral. Mikor felforrt, belerakjuk a befőzőport és 5 percig főzzük.

A befőttesüvegekbe, mikor már az uborka is benne van, beleöntjük a levet és lezárjuk a tetejét.

Egy vízzel teli edényt odateszünk a tűzre és belerakjuk az uborkás befőttesüvegeket. 25-30 percig főzzük, sterilizáljuk. Utána hagyjuk kihűlni, majd meleg dunsztba tesszük.

24 óra leteltével elrakhatjuk az éléskamra polcaira.