Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ecetes céklasaláta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • 3 kg. cékla
    • 10 dkg. tormagyökér
    • 2 l. víz
    • 3 dkg. só
    • 4 dkg. cukor
    • 0,5 dkg. kömény
    • 2 dl. ecet (20%)
    • 1 g. nátrium benzoát

    Elkészítése: A tisztított céklát vízben 2-3 óra alatt puhára főzzük. Lehűtjük, meghámozzuk, és uborkaszelőn leszeljük. ( Én eleve szelve szoktam főzni).  A tormát hasábra vágjuk, és a céklával együtt üvegbe tesszük.  Felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a sót, cukrot majd a kevés vízbe kifőzött kömény kivonatot, ecetet, és a tartósítót.Mi után kihűlt a céklára öntjük. Lezárjuk, és száraz, hűvös helyen tároljuk. A fent leírt adag 1 db. 5 l- es üvegre elég.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek