Ecetes céklasaláta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 3 kg. cékla
  • 10 dkg. tormagyökér
  • 2 l. víz
  • 3 dkg. só
  • 4 dkg. cukor
  • 0,5 dkg. kömény
  • 2 dl. ecet (20%)
  • 1 g. nátrium benzoát

Elkészítése: A tisztított céklát vízben 2-3 óra alatt puhára főzzük. Lehűtjük, meghámozzuk, és uborkaszelőn leszeljük. ( Én eleve szelve szoktam főzni).  A tormát hasábra vágjuk, és a céklával együtt üvegbe tesszük.  Felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a sót, cukrot majd a kevés vízbe kifőzött kömény kivonatot, ecetet, és a tartósítót.Mi után kihűlt a céklára öntjük. Lezárjuk, és száraz, hűvös helyen tároljuk. A fent leírt adag 1 db. 5 l- es üvegre elég.