Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darált fokhagyma recept

Darált fokhagyma
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg fokhagyma (tisztítva)
    • 1 kg konyhasó
    • étolaj
    • kisebb üvegek fedéllel

    Elkészítése:

    A fokhagymát egy nagyobb tálba beletesszük, és ráöntünk annyi vizet, hogy időnként kevergetni tudjuk.
    Így kb. 2,5-3 óra áztatás és fél óránkénti keverés után olyannyira felázik a héja, hogy kényelmesen, és gyorsan meg lehet tisztítani a gerezdeket.

    Megmossuk, konyharuhán megszárítjuk, és a húsdaráló apró lyukú tárcsáján ledaráljuk.

    Belekeverjük az 1 kg sót, és ezután egy fakanállal időnként kevergetjük, míg a só már nem serceg benne!

    Kisebb üvegekbe töltjük, a tetejét étolajjal felöntjük, és lezárjuk a fedelével.

    Spájzban (száraz, hűvös helyen) tárolva akár 2 évig is eláll!

    Friss és aromás, ételek sütéséhez, főzéséhez szuper jó és egészséges!

    Tipp:

    Az üveget felbontás után célszerű hűtőben tárolni!

    A darált fokhagyma kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 122 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 17 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá