Darált fokhagyma

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kg fokhagyma (tisztítva)
  • 1 kg konyhasó
  • étolaj
  • kisebb üvegek fedéllel

Elkészítése:

A fokhagymát egy nagyobb tálba beletesszük, és ráöntünk annyi vizet, hogy időnként kevergetni tudjuk.
Így kb. 2,5-3 óra áztatás és fél óránkénti keverés után olyannyira felázik a héja, hogy kényelmesen, és gyorsan meg lehet tisztítani a gerezdeket.

Megmossuk, konyharuhán megszárítjuk, és a húsdaráló apró lyukú tárcsáján ledaráljuk.

Belekeverjük az 1 kg sót, és ezután egy fakanállal időnként kevergetjük, míg a só már nem serceg benne!

Kisebb üvegekbe töltjük, a tetejét étolajjal felöntjük, és lezárjuk a fedelével.

Spájzban (száraz, hűvös helyen) tárolva akár 2 évig is eláll!

Friss és aromás, ételek sütéséhez, főzéséhez szuper jó és egészséges!

Tipp:

Az üveget felbontás után célszerű hűtőben tárolni!