Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis mogyorókrém, avagy “Nutella házilag” recept

Csokis mogyorókrém, avagy “Nutella házilag”
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    kb. egy nagy befőttesüvegnyi adaghoz

    • 20 dkg mogyoró (pirítva, finomra őrölve)
    • 20 dkg cukrozott sűrített tej
    • 20 dkg csokoládé
    • 20 dkg vaj
    • 2 ek cukor
    • 1 teáskanál kakaópor
    • 3 ek tejpor
    • pár csepp rumaroma
    • pár csepp vanília aroma

    Elkészítése:

    A mogyorót serpenyőben kicsit megpirítjuk, kihűtjük és finomra daráljuk. A sűrített tejbe keverjük bele a kakaóport, tördeljük bele a csokoládét, és mikróban vagy vízfürdőben olvasszuk föl, keverjük bele a cukrot, majd simára keverve, hagyjuk hűlni.

    Amikor már csak langyos, mehet bele a vaj. Majd utána a darált mogyoró is. Az elkészült krémet kanalazzuk jól záródó üvegbe, és tartsuk hűtőgépben.

    Péksütikbe, kekszekhez és csak úgy kiskanállal üvegből majszolva, mert finom :)))

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá