Csokis mogyorókrém, avagy “Nutella házilag”

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

kb. egy nagy befőttesüvegnyi adaghoz

  • 20 dkg mogyoró (pirítva, finomra őrölve)
  • 20 dkg cukrozott sűrített tej
  • 20 dkg csokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 2 ek cukor
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 3 ek tejpor
  • pár csepp rumaroma
  • pár csepp vanília aroma

Elkészítése:

A mogyorót serpenyőben kicsit megpirítjuk, kihűtjük és finomra daráljuk. A sűrített tejbe keverjük bele a kakaóport, tördeljük bele a csokoládét, és mikróban vagy vízfürdőben olvasszuk föl, keverjük bele a cukrot, majd simára keverve, hagyjuk hűlni.

Amikor már csak langyos, mehet bele a vaj. Majd utána a darált mogyoró is. Az elkészült krémet kanalazzuk jól záródó üvegbe, és tartsuk hűtőgépben.

Péksütikbe, kekszekhez és csak úgy kiskanállal üvegből majszolva, mert finom :)))