Citromos cukkinilekvár recept

Hozzávalók:
- 1,25 kg cukkini tisztítva (héj és mag nélkül)
- 2 citrom
- 40 dkg cukor
- 1 csomag 2:1-ben dzsemfix
Elkészítése:
A cukkinit tisztítsuk meg, távolítsuk el a magházát is. Aprítsuk apró kockára, majd egy főzőedénybe tegyük bele, adjuk hozzá a cukrot, a citrom lereszelt héját és a magoktól mentes citromhúst és annyi vizet, hogy szűken ellepje. Főzzük puhára, majd botmixerrel pürésítsük.
Végül adjuk hozzá a zselésítőszert is és főzzük további 3 percet. Zárjuk el alatta a tüzet, merjük üvegekbe és mehet a kamra polcára.
Tipp:
Családom nem tudta, hogy miből készült a lekvár. A színe és az íze alapján citromlekvárra tippeltek és megrendelték hozzá a palacsintát. Ebből a mennyiségből 2 üveggel lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »