Mindenmentes banánchips recept

Hozzávalók:
- 3 banán
- fél citrom leve
Elkészítése:
A banánok héját lehúzom, majd körülbelül fél centiméter vastagságúra szeletelem azokat.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, erre sorakoztatom a banánszeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást.
A citromot kettévágom, egyik felét kifacsarom, majd ecset segítségével a citromlével megkenem a banánok tetejét.
100 fokra előmelegített sütőben 2-3 órán keresztül szárítom, sütöm. Félidőben megfordítom a korongokat.
Amint elkészültek, a sütőpapírról konyhai lapáttal leveszem, majd egy fa vágódeszkán teljesen kihűtöm.
Ha savanykás mellékíz helyett picit édesebbet szeretnétek, citrom helyett narancsot facsarjatok, esetleg a banánszeleteket pluszban kevés fahéjjal is megszórhatjátok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »