1. Sajtos fokhagymás rakott karfiol
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- 2 db 120g-os zacskós rizs
- 5 dl főzőtejszín (20%-os )
- 25 dkg reszelt sajt
- 2 db tojás
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db nagy sárgarépa
- 1 db paradicsom
- petrezselyem
- margarin a kenéshez és a rizshez
- prézli
- só, bors, vegeta
A recept ide kattintva folytatódik!
2. Sült krumplikása
- Hozzávalók:
- 1700 g krumpli (kockákra vágva)
- 5 ek liszt (daraliszt)
- 50 g zsír
- só
- hagyma
A recept ide kattintva folytatódik!
3. Rántott hagymakarikák
Hozzávalók:
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 1 kk só
- 10 dkg liszt
- 3 kisebb tojás
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 5-6 dl olaj a sütéshez
A recept ide kattintva folytatódik
4. Falafel
Hozzávalók:
- 40 dkg csicseriborsó (üveges)
- 6 szál újhagyma
- 2 szelet toast kenyér (héj nélkül)
- 1 tojás
- 1 tojás sárgája
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál római kömény
- 1 kávéskanál só
- csipet bors
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 ek petrezselyem (frissen vágott)
- 1 ek koriander (frissen vágott)
- késhegynyi chili
- 3 ek zsemlemorzsa
A recept ide kattintva folytatódik
5. Gombafasírt
Hozzávalók:
- 1 fej felkockázott vöröshagyma
- 50 dkg megtisztított és feldarabolt gomba
- pirospaprika
- só
- pici őrölt kömény
- egy csokor apróra vágott petrezselyemzöld
- négy-öt kis kockákra vágott zsemle
- 2 tojás
A recept ide kattintva folytatódik
6. Sajtos krumpligolyó
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli (tisztítás előtt mért súly)
- 1 nagyobb tojás
- 20 dkg reszelt sajt (nekem csak 16 volt)
- 1 csapott kk só
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
- 15 dkg liszt