1. Erdeigyümölcs torta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 30 cm-es tortaformához:
Krém:
- 250 g málna
- 250 g eper
- 250 g szeder
- 150 ml víz
- 500 ml cukrászhab
- 5 ek cukor
- 15 ml málnaaroma
- 1 csomag zselatin fix
Piskóta:
- tojás
- 240 g cukor
- 260 g liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 125 g málna
- 250 g áfonya
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Erdeigyümölcsös, tejfölkrémes torta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
Tészta:
- 250 g finomliszt
- 100 g porcukor
- tojás
- 1 cs sütőpor
- fél üvegcse vaníliaaroma vagy 1 cs vaníliás cukor
- 80 g vaj vagy margarin
Töltelék:
- 500 ml tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 200 g porcukor
- 800 g tejföl
Tetejére:
- 500 g fagyasztott eredigyümölcs
- 2 cs piros tortazselé
- 4 csapott ek cukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Erdei gyümölcsös torta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Alap:
- 20 dkg oreo vagy másmilyen keksz
- 10 dkg vaj
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg tejföl
- 4 dl tejszín
- 10-15 dkg cukor
- 1 citrom leve
- 0,5 dl víz
- 60 dkg vegyes/eredei gyümölcs
- 25 g zselatin
Zseléhez:
- 30 dkg vegyes/erdei gyümölcs
- 2 evőkanál cukor
- 0,5 dl víz
- 10 g zselatin
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Barackos joghurttorta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Alap:
- 30 dkg édes keksz
- 15 dkg vaj
Barackos-joghurtos részhez:
- 4 db sárgabarackos joghurt (4×125 g-os)
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 4 dl habtejszín
- 15 gramm porzselatin + 1 dl víz
- 6 felezett őszibarackbefőtt
- 1 kiwi (a díszítéshez)
- 1 cs színtelen tortazselé (a tetejére)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Tejszínes, gyümölcsös rizstorta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
- 20 dkg rizs
- 8 dl tej
- 1 tk margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs zselatin (20 g)
- 5 dl habtejszín habbá verve
- 15 dkg cukor
- 1,5 csomag gyümölcskocsonyapor
- 20 dkg gyümölcs (ízlés szerint lehet eper, ananász, meggy, kivi, banán… stb)
- 35 dkg kakaós keksz darálva és 20 dkg margarin
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Erdei gyümölcsös sajttorta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
A torta alapja:
- 25 dkg darált keksz
- 20 dkg margarin
A krém:
- 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
- 4 dl tejszín
- 8 dkg cukor
- 3-4 evőkanál / 10-12 dkg/ erdei gyümölcs lekvár
- 1 tk. rumaroma
- fél citrom leve
- 2 dkg zselatin por
A tetejére:
- 20 dkg erdei gyümölcs
- cukor, ízlés szerint
- 2 dkg zselatin por
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Gyümölcsös-joghurtos torta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Alap:
- 20 dkg darált (vajas) keksz
- 12 dkg olvasztott vaj
Krém:
- 30 dkg görög joghurt
- 2,5 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg mascarpone vagy krémsajt
- 15 g zselatin
- 10 dkg cukor
Továbbá:
- 2 üveg barack befőtt (1 üvegnyi a krémbe és 1 üvegnyi a tetejére)
Tetejére:
- 2 cs színtelen tortazselé
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Erdeigyümölcsös, tejfölkrémes torta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
Tészta:
- 250 g finomliszt
- 100 g porcukor
- tojás
- 1 cs sütőpor
- fél üvegcse vaníliaaroma vagy 1 cs vaníliás cukor
- 80 g vaj vagy margarin
Töltelék:
- 500 ml tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 200 g porcukor
- 800 g tejföl
Tetejére:
- 500 g fagyasztott eredigyümölcs
- 2 cs piros tortazselé
- 4 csapott ek cukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
9. Gyümölcsös túrótorta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Alap:
- 100 g (cukormentes, teljes kiőrlésű) keksz
- édesítő ízlés szerint vagy cukor
- 30 g olvasztott vaj
- fahéj (el is maradhat, de finom ízt ad az alapnak)
Túrós krém:
- 50 dkg krémes túró
- 3 dl tejszín
- 15 dkg joghurt (nálam görög)
- édesítő ízlés szerint vagy cukor
- vanília ízlés szerint
- 7 g zselatin kevés vízbe áztatva
Gyümölcsös krém:
- 50 dkg gyümölcs (nálam most vegyesen málna és ribizli)
- 7 g zselatin vízbe áztatva
- édesítő vagy cukor ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik »»»
10. Gyümölcsös tejbegríz mousse torta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- tojás
- 2 ek cukor
- 1 ek finomliszt
- 1 ek kakaópor
- 2 ek olaj
- 2 ek víz
- csipet só
Tejbegríz mousse:
- 500 ml tej
- 90 g búzadara
- 70 g cukor
- 2 db lapzselatin
- 150 ml habtejszín
- vaníliaőrlemény vagy vaníliakivonat, estleg paszta
Gyümölcsös réteg:
- 180 g gyümölcs pürésítve (nálunk málna és szeder vegyesen)
- 2 db lapzselatin
- 1 ek cukor
- mini piskótatallér (el is maradhat)
Tetejére:
- 75 ml tejszín
- 75 g étcsoki