Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Új kedvenceid lesznek: 8 torta, amit egyszer meg kell kóstolni

Dátum: 2025-04-29 / Írta: Budai István / Látták: /

Ha úgy érezzük, hogy már minden klasszikus tortát kipróbáltunk, itt az ideje valami újjal meglepni magunkat vagy a családot. Ebben a válogatásban nyolc különleges tortareceptet gyűjtöttünk össze, amelyek között találunk gyümölcsös, krémes, csokoládés és könnyed, sütés nélküli finomságokat is.

  • Ezek a torták nemcsak látványosak, hanem ízvilágukban is izgalmasak, így garantáltan feldobják a hétköznapokat vagy egy különleges alkalmat.

    A málna ombre tortától kezdve az almás tiramisu tortán át a gesztenyés-kakaós különlegességig minden recept tartogat valami újat és meglepőt. Ha valami igazán egyedit szeretnénk az asztalra varázsolni, ezek a torták biztosan inspirációt adnak.

    1. Málnás ombre torta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Alap:

    • 100 g zabkeksz
    • 50 g vaj

    Krém:

    • 200 g fagyasztott málna
    • 8 lap zselatin
    • 5 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál citromlé
    • 250 g mascarpone
    • 2 dl habtejszín (min. 30%-os, állati eredetű)
    • 100 g görög joghurt

    Díszítés:

    • friss málna

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Hamis francia krémes torta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 275 g leveles tészta (előre nyújtva)

    Krém:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g cukor
    • 50 g vaníliás cukor
    • 0,5 liter tej
    • 75 g kukoricakeményítő
    • 250 g mascarpone

    Továbbá:

    • vaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Citromos sajttorta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Lemon curd:

    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • 5 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dkg vaj

    Kekszalap:

    • 20 dkg darált keksz (pl. Győri Édes)
    • 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin

    Krém:

    • 20 dkg fehér csokoládé
    • 2 dl habtejszín
    • 50 dkg mascarpone
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Áfonyás sajttorta sütés nélkül recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Alap:

    • 100 g zabkeksz
    • 50 g vaj

    Krém:

    • 200 g áfonya (friss vagy fagyasztott)
    • 200 ml habtejszín
    • 7 lap zselatin
    • 5 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál citromlé
    • 250 g mascarpone
    • 100 g görög joghurt

    Díszítés:

    • friss áfonyaszemek

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Nagyon kakaós gesztenyetorta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 140 g olaj
    • 80 g holland kakaópor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 300 g cukor
    • 2 teáskanál szódabikarbóna
    • 160 g tej
    • 250 g extra finom liszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 160 g forró víz
    • 1 evőkanál instant kávé (elhagyható)

    Krém:

    • 2 gesztenyepüré (kb. 500 g)
    • Porcukor (ízlés szerint)
    • Rum vagy rumaroma (ízlés szerint)
    • 3 dl habtejszín (+ extra a díszítéshez)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Joghurtos epres torta sütés nélkül recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Alap:

    • 1 csomag (kb. 180 g) édes keksz
    • 5 dkg vaj
    • 1 púpozott evőkanál holland kakaópor

    Krém:

    • 2 kis pohár (összesen kb. 300 g) epres vagy natúr joghurt
    • 4-5 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
    • 25 dkg eper (friss vagy mirelit)
    • 1 mokkáskanál vaníliakivonat
    • 1,5 dl 30%-os állati tejszín
    • 1,5 dl cukrászhab

    Díszítés:

    • Csokilencse vagy csokireszelék (opcionális)
    • Eperszemek vagy málna
    • Citromfűlevél (opcionális)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Almás-tiramisu torta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g cukor
    • csipet só
    • 100 g finomliszt
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 50 ml eszpresszó (hideg)

    Almás töltelék:

    • 50 dkg alma
    • 1 teáskanál citromlé
    • 2 evőkanál vaníliás cukor
    • fahéj

    Krém:

    • 2 dl habtejszín
    • 15 dkg mascarpone
    • 2 evőkanál porcukor
    • kevés fahéj

    Díszítés:

    • alma szeletek
    • liofilizált málna
    • darált spekulatius keksz
    • spekulatius keksz darabok

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Parfé torta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 púpozott evőkanál liszt
    • 1 csapott evőkanál cukor

    Parfé alap:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dl tej
    • 15 dkg cukor

    Ízesítéshez:

    • 5 dkg étcsokoládé + 1 teáskanál kakaópor
    • 5 dkg mascarpone + 1 teáskanál vanília aroma
    • 10 dkg meggybefőtt
    • 2,5 dkg darált mák + reszelt citromhéj
    • 4 dl habtejszín

    Díszítés:

    • 2,5-3 dl habtejszín
    • csokoládéforgács
    • mogyoró- vagy mandulakrokant
    • meggyszemek

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá