Az epres torták ráadásul elképesztően sokszínűek: találunk közöttük könnyű, joghurtos változatokat, gazdag fehércsokis mousse tortát, klasszikus piskótás finomságokat, sőt, sütés nélküli recepteket is, ha gyors megoldásra vágyunk.
Összegyűjtöttünk tíz isteni epres tortát, amelyek között mindenki megtalálhatja a kedvencét, akár a könnyedebb, akár a krémesebb ízeket szereti. Ha egy kis epres csodát szeretnénk az asztalra varázsolni, ezekkel a receptekkel biztosan nem nyúlunk mellé.
1. Joghurtos epres torta sütés nélkül recept
Hozzávalók:
Alap:
- 1 csomag (kb. 180 g) édes keksz
- 5 dkg vaj
- 1 púpozott evőkanál holland kakaópor
Krém:
- 2 kis pohár (összesen kb. 300 g) epres vagy natúr joghurt
- 4-5 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
- 25 dkg eper (friss vagy mirelit)
- 1 mokkáskanál vaníliakivonat
- 1,5 dl 30%-os állati tejszín
- 1,5 dl cukrászhab
Díszítés:
- Csokilencse vagy csokireszelék (opcionális)
- Eperszemek vagy málna
- Citromfűlevél (opcionális)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Viktória torta recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Epres fehércsoki mousse torta recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Epermousse torta recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Vaníliás-epres torta recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Epres torta zselatinnal recept
Hozzávalók:
- 200 g vajas keksz
- 100 g vaj
- 400 g krémsajt
- 250 g túró
- 6 ek porcukor
- 180 ml tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 citrom leve
- 500 g eper
- 20 g zselatinpor
- 100 ml forró víz
- 2 csomag tortazselé
- 400 ml víz
- 5 ek porcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Epres-mogyorós torta recept
Hozzávalók:
24 cm-es formához
Tészta:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg darált mogyoró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1-2 ek hideg víz
Karamellöntet:
- 4 ek barna cukor
- 7 dkg vaj
- 0,5 dl tejszín
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 2-3 ek porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- 40 dkg eper
- tetejére pirított mandulaforgács (v. mogyoró)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Pudingkrémes epertorta recept
Hozzávalók:
Gáztepsi méretű piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg porcukor
- 12,5 dkg liszt
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 ek forró víz
Pudingos krém:
- 2 tejszín ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5-6 ek cukor
- 2 dl tejszín
- 30 dkg eper
- 1 csomag piros tortazselé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Epres túrótorta recept
Hozzávalók:
18 cm-es formához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 csapott ek kakaópor
A krémhez:
- 25 dkg túró
- 2 dl tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- porcukor ízlés szerint
- kb. 30-35 dkg eper
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Epres túrótorta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 2 ek liszt
- tepsi kenéséhez margarin és liszt
Krémhez:
- 50 dkg túró
- 450 g eperdarabos epres joghurt
- 2 ek porcukor
- 20 + 20 dkg eper
- 2 csomag zselatin fix ( ezt nem kel főzni, csak belekeverni)
- 1 csomag tortabevonó zselatin