Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mennyei göngyölt húsok – csodás töltelékek, amiktől eláll a szavad!

Dátum: 2024-11-28 / Írta: Budai István / Látták: /

A göngyölt húsok igazi ünnepi fogások, amelyek nemcsak látványosak, hanem mennyei ízeket is rejtenek. A gombás, kolbászos vagy sajtos töltelékek minden falatot különlegessé tesznek. Nézd meg válogatásunkat, és varázsold el a családot ezekkel a csodás receptekkel!




  • A göngyölt húsok mindig különleges helyet foglalnak el az asztalon, hiszen egyszerre mutatósak és ellenállhatatlanul finomak. A gombás göngyölt sertéskaraj tökéletes választás, ha klasszikus ízekre vágysz, míg a kolbászos-savanyú káposztás változat izgalmas magyaros csavart hoz a repertoárba. A krémsajtos töltelékkel készített karaj és a sajtos göngyölt csirkemell könnyedebb, de ugyanilyen ízletes fogások, amelyeket a család minden tagja imádni fog. Ezek a receptek nemcsak az ünnepeket koronázzák meg, hanem egy hétvégi ebéd fénypontjai is lehetnek. Engedd, hogy a töltelékek kreatív kombinációi elvarázsoljanak, és készítsd el ezeket a laktató, mennyei húsételeket!

    1. Gombás, göngyölt sertéskaraj recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 szelet karaj csont nélkül
    • grillfűszer
    • étolaj

    A töltelékhez:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 40 dkg gomba
    • petrezselyem zöld
    • őrölt bors
    • étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Kolbászos, savanyú káposztás göngyölt karaj recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6 szelet rövid karaj
    • 200-250 g szeletelt bacon
    • 200 g füstölt kolbász
    • 500 g savanyú káposzta

    Körethez:

    • 800 g burgonya
    • 3 közepes fej vöröshagyma (lehet benne lila is)
    • 250 g csiperke gomba
    • 2 kápia paprika
    • 2 savanykás alma
    • olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Göngyölt karaj krémsajtos töltelékkel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
    • 2 db hegyes erős paprika
    • 1 kk chili pehely
    • 2 tömlős krémsajt /2 x 100g/
    • 20 dkg kolozsvári szalonna
    • 1 mk grill fűszer
    • 20 dkg finomliszt
    • 2-3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg zsemlemorzsa
    • étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Sajtos göngyölt csirkemell recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 db csirkemell filé
    • 30 dkg reszelt trappista sajt
    • 2 szál újhagyma
    • 2 db hegyes erős paprika / vagy nem erős zöld kaliforniai paprika /
    • 2 db piros kápia paprika
    • 8 szelet bacon
    • őrölt fehér bors
    • szárnyas fűszerkeverék

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Falusi göngyölt karaj recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 10-12 szelet karaj (csont nélkül)
    • bors

    Töltelék:

    • 3 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél fej vöröshagyma
    • 10 dkg füstölt kolbász
    • 1 piros húsú paprika (ha szeretjük a csípőset, akkor lehet hegyes erős is)
    • 4-5 csemege uborka
    • 60 g bacon (helyette lehet húsos szalonna is)
    • 10 dkg sajt
    • 1 ek mustár
    • 2 ek tejföl
    • bors

    Panírozáshoz:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    Sütéshez:

    • olaj (vagy másmilyen zsiradék)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Göngyölt karajszeletek recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
    • 2 szál újhagyma
    • 1 kördobozos (8 cikk) háromszög sajt
    • 1 evőkanál mustár
    • 2 hegyeserős paprika vagy 1 zöld kaliforniai paprika
    • 1 piros kaliforniai paprika
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt fehér bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá