Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kipróbált mézeskalács receptek, amik mindig sikerülnek – 4 recept és íróka tippek

Dátum: 2024-11-14 / Írta: Budai István / Látták: /

Ha az ünnepi készülődésből nem hiányozhat a mézeskalács sütés, ezek a receptek biztosan a kedvenceid lesznek! Azonnal puha és pihentetést nem igénylő változatokkal könnyedén elkészítheted a karácsonyi süteményeket anélkül, hogy órákat kellene várnod. Ezek a kipróbált receptek garantálják, hogy a mézeskalács tökéletesen sikerüljön, és finom, puha legyen már az első naptól kezdve.




  • Az igazán látványos végeredményhez elengedhetetlen a tökéletes íróka, amellyel gyönyörű mintákat készíthetsz a mézeskalácsokon. Ebben a válogatásban két egyszerű és megbízható írókareceptet is találsz, hogy mindenki csodájára járjon a sütijeidnek. Legyen szó azonnal süthető, bögrés vagy pihentetés nélküli változatról, ezek a mézeskalács receptek segítenek megteremteni a karácsonyi hangulatot!

    1. Azonnal süthető, puha mézeskalács recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • kb 1 dl méz (folyékony)
    • 15 dkg porcukor
    • 3-4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint kevesebb is mehet bele)
    • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg vaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Egyszerű, azonnal puha mézeskalács recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 350 g finomliszt
    • 100 g porcukor
    • 15 g szódabikarbóna
    • 10 g mézeskalácsfűszer
    • 100 g vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál méz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Pihentetés nélküli, rögtön puha mézeskalács recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 ek mézeskalács fűszer (esetleg ízlés szerint mehet bele több is, ha fűszeresebben szeretjük)
    • 1,5 tk szódabikarbóna
    • 15 dkg puha vaj vagy margarin
    • 1,25 dl méz
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél narancs reszelt héja
    • 15 dkg porcukor (ennyi cukortól nem lesz nagyon édes, szóval ha valaki szeretne nyugodtan tegyen bele 5 dkg-al többet)

    Díszítés:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • kb 20 dkg porcukor (nagyon fontos, hogy finomra legyen őrölve!)
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 1 kk ecet vagy citromlé
    • dekor cukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. 10 perces bögrés mézeskalács recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    A bögre 2,5 dl-es.

    • 2 bögre liszt
    • 1/2 bögre porcukor
    • 7 dkg vaj vagy margarin
    • 1/4 bögre méz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1 csapott evőkanál mézeskalács fűszerkeverék

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Íróka mézeskalácshoz

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 40 g tojásfehérje
    2. 20 dkg porcukor
    3. 1 evőkanál étkezési keményítő
    4. 1-2 csepp ecet vagy egy kiskanál citromlé

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Íróka és terülő cukormáz mézeskalács díszítéséhez recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 250 g porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1-2 teáskanál víz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá