Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Így lesz tökéletes íróka a mézeskalácshoz

Dátum: 2023-12-20 / Írta: Budai István / Látták: /

A mézeskalácsot a cukormáz teszi még finomabbá és még szebbé. Az aprólékos díszítéshez azonban olyan tökéletes írókára van szükség, amit csak ritkán sikerül eltalálni, hiszen nem lehet túl sűrű és túl folyós sem.




  • A sok kárba veszett porcukor és tojásfehérje emléke talán benned is felrémlik minden decemberben, mikor készülsz nekiállni a mézeskalács készítésnek. “Csak az íróka jó legyen!” – fohászkodnál a sütés isteneihez, de erre semmi szükség nem lesz, ha végre sikerül megtalálnod a tökéletes íróka receptjét!

    Íróka hozzávalói:

    1. 40 g tojásfehérje
    2. 20 dkg porcukor
    3. 1 evőkanál étkezési keményítő
    4. 1-2 csepp ecet vagy egy kiskanál citromlé

    Így készítsd el:

    Szitáld át a porcukrot.

    A tojásfehérjéket verd habbá. Nem kell maximálisan keményre, csak annyira, hogy ne csússzon le a kanálról.

    A porcukorhoz keverd hozzá a keményítőt, majd ezt add hozzá a tojásfehérjéhez. Tejfölszerű állagot kell kapnunk.

    Végül keverjük el benne az ecetet vagy a citromlevet.

    Habzsákba töltve díszíthetünk vele.

    Szólj hozzá