A főételek közül két különleges csirkés fogás közül választhatunk. Az egyik a pestós-gombás csirke tagliatelle márványsajttal, ami egy igazi olasz hangulatú fogás. A krémes márványsajt, a friss pesto és a gomba íze együtt egy gazdag, selymes szószt alkot, amely tökéletesen bevonja a tagliatelle tésztát. Ha valami különlegesre vágysz, ez a fogás tökéletes választás lesz. A másik lehetőség a gremolatás rántott csirkemell, ami a hagyományos rántott hús modern, friss változata. A gremolata, a friss fűszerek és citromhéj keveréke, egy üde ízvilágot ad a ropogósra sült csirkemellhez, így ez a fogás egyszerre hagyományos és különleges.
Az étkezés lezárásaként egy retro kedvenc, a Borzas Kata kerül az asztalra. Ez a csokis-túrós sütemény puha tésztájával és a krémes túró töltelékkel igazi nosztalgikus élményt nyújt. A Borzas Kata nemcsak látványra mutatós, de ízében is magával ragadó, így a nap tökéletes édes lezárása lesz.
1. Kolbászos tarhonyaleves recept
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- olaj vagy zsír
- 1 csésze tarhonya
- 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
- 2 szem burgonya
- 1 szál kolbász
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 200 ml tejföl
- ízlés szerint só, fekete bors, pirospaprika, őrölt kömény
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Pestós-gombás csirke tagliatelle márványsajttal recept
Hozzávalók:
- 1 csirkemell (filézett)
- 6-8 db barna csiperke
- ízlés szerint póréhagyma
- 1-2 ek vaj
- 2 ek pesto
- 250 g tagliatelle tészta
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Gremolátás rántott csirkemell recept
Hozzávalók:
- 4 vastagabb szelet csirkemell
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg finomliszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg reszelt parmezán
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- 1 citrom reszelt héja
- só, bors
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- olaj a sütéshez
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Borzas Kata, a retro csokis túrós-sütemény recept
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 1 cs sütőpor
- 1cs vaníliás cukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 kk rum vagy rumaroma
- 25 dkg margarin
Töltelék: