Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? 2024.10.31 csütörtök

Dátum: 2024-10-31 / Írta: Budai István / Látták: /

A pénteki menü egyszerre gazdag, fűszeres és igazán szezonális fogásokkal kényeztet, így tökéletes választás a hét lezárásához. Az étkezést egy krémes fokhagymalevessel kezdjük, ami selymes állagával és a fokhagyma finoman pikáns ízével melegíti fel a napunkat. Ez a leves kiváló választás a hűvös napokra, hiszen egyszerre melengető és tápláló, valamint a fokhagyma kellemes aromája igazán különlegessé teszi. Gyorsan elkészíthető, és mindenkit levesz a lábáról, aki kedveli az intenzívebb ízeket.




  • A főételeknél két izgalmas csirkés fogás közül választhatunk, amelyek különleges fűszerezéssel és textúrákkal nyújtanak élményt. A mexikói csirkeragu a fűszeres ízek kedvelőinek ajánlott, hiszen a csirkemell karakteres, mexikói stílusú szószban készül, ami tele van pikáns, ízletes fűszerekkel és zöldségekkel. Ez az étel gyorsan elkészül, mégis telitalálat, ha valami izgalmasabb ízvilágra vágyunk. Ha viszont egy lágyabb, selymesebb étel mellett döntenénk, a lombardiai csirkemell lehet a tökéletes választás. A finoman omlós csirkemell és a krémes, olasz stílusú szósz ötvözete olyan harmonikus ízélményt nyújt, amely bármelyik ebéd vagy vacsora díszévé válhat.

    A desszert ezúttal egy igazi őszi finomság: a sütőtökös-fahéjas csiga, amely a sütőtök krémes édes ízét és a fahéj melengető aromáját egyesíti. Ez a csiga nemcsak látványra, de ízre is különleges, és a fahéjas illat betölti az egész konyhát, így már a készítése közben ünnepi hangulatot áraszt. Ez a finomság tökéletes lezárása a menünek, és garantáltan mindenki szívesen fogyasztja majd.

    1. Krémes fokhagyma leves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 ek vaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 12 gerezd fokhagyma
    • 2 krumpli
    • só, bors, őrölt kömény
    • 200-250 ml főzőtejszín
    • csipetnyi petrezselymzöld
    • pirított kenyérdarabok
    • 0,5 l zöldségleves alaplé
    • 1 l víz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Mexikói csirkeragu recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 0,5 kg csirkemell
    • 1 konzerv vörösbab
    • 1 1 konzerv kukorica
    • 1 db zöld kaliforniai paprika
    • 1 konzerv darabolt paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 teáskanál római kömény
    • 0,5 teáskanál oregano
    • 1 teáskanál chilipor
    • 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
    • bors
    • olívaolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Lombardiai csirkemell recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemellfilé
    • bors
    • kb. 10 dkg finomliszt
    • 1,5 teáskanál fokhagymapor
    • olaj (a sütéshez)
    • 4 evőkanál vaj
    • 60 dkg gomba
    • 3 dl csirke alaplé
    • 1,5 dl Marsala bor
    • 20 dkg mozzarella
    • 10 dkg parmezán

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Sütőtökös-fahéjas csiga recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 250 g sült sütőtökpüré
    • 45 g olvasztott vaj
    • 50-60 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 1 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 tk cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Kenéshez:

    • 5-7 dkg olvasztott vaj
    • 10 dkg (barna)cukor
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 0,5 kk őrölt szerecsendió

    Tetejére:

    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 10 dkg mascarpone

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá