A főételeknél két izgalmas csirkés fogás közül választhatunk, amelyek különleges fűszerezéssel és textúrákkal nyújtanak élményt. A mexikói csirkeragu a fűszeres ízek kedvelőinek ajánlott, hiszen a csirkemell karakteres, mexikói stílusú szószban készül, ami tele van pikáns, ízletes fűszerekkel és zöldségekkel. Ez az étel gyorsan elkészül, mégis telitalálat, ha valami izgalmasabb ízvilágra vágyunk. Ha viszont egy lágyabb, selymesebb étel mellett döntenénk, a lombardiai csirkemell lehet a tökéletes választás. A finoman omlós csirkemell és a krémes, olasz stílusú szósz ötvözete olyan harmonikus ízélményt nyújt, amely bármelyik ebéd vagy vacsora díszévé válhat.
A desszert ezúttal egy igazi őszi finomság: a sütőtökös-fahéjas csiga, amely a sütőtök krémes édes ízét és a fahéj melengető aromáját egyesíti. Ez a csiga nemcsak látványra, de ízre is különleges, és a fahéjas illat betölti az egész konyhát, így már a készítése közben ünnepi hangulatot áraszt. Ez a finomság tökéletes lezárása a menünek, és garantáltan mindenki szívesen fogyasztja majd.
1. Krémes fokhagyma leves recept
Hozzávalók:
- 2 ek vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 12 gerezd fokhagyma
- 2 krumpli
- só, bors, őrölt kömény
- 200-250 ml főzőtejszín
- csipetnyi petrezselymzöld
- pirított kenyérdarabok
- 0,5 l zöldségleves alaplé
- 1 l víz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Mexikói csirkeragu recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 1 konzerv vörösbab
- 1 1 konzerv kukorica
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál római kömény
- 0,5 teáskanál oregano
- 1 teáskanál chilipor
- 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
- só
- bors
- olívaolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Lombardiai csirkemell recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- só
- bors
- kb. 10 dkg finomliszt
- 1,5 teáskanál fokhagymapor
- olaj (a sütéshez)
- 4 evőkanál vaj
- 60 dkg gomba
- 3 dl csirke alaplé
- 1,5 dl Marsala bor
- 20 dkg mozzarella
- 10 dkg parmezán
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Sütőtökös-fahéjas csiga recept
Hozzávalók:
- 250 g sült sütőtökpüré
- 45 g olvasztott vaj
- 50-60 dkg finomliszt
- csipet só
- 1 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Kenéshez:
- 5-7 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg (barna)cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 0,5 kk őrölt szerecsendió
Tetejére:
- 5 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg mascarpone