Ebben a válogatásban 12 különleges levesreceptet hoztunk, amelyek között biztosan találsz kedvedre valót. A klasszikus zöldborsóleves, a krémes kukoricakrémleves és a sajtos brokkolikrémleves finom és egyszerű, míg a babos-csülkös káposztaleves és a kolbászos fejtett bableves igazi kiadós fogások. A kapros túrógombóccal készült csirkeraguleves és a görög citromos leves pedig különleges ízeket hoz az asztalra.
1. Borsóleves recept
Hozzávalók:
- 500 gramm zöldborsó (fagyasztott vagy üveges)
- 4-5 sárgarépa
- 2 petrezselyem
- só
- bors
- ételízesítő
- pirospaprika,
- aprított petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál rétesliszt
- 1 fej vöröshagyma (héjastul)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Csirke raguleves kapros túrógombóccal recept
Hozzávalók:
- 1 csirke apróléka belsőséggel együtt (máj, szív)
- 2 nagy szál sárgarépa felkarikázva
- 1 nagy szál fehérrépa felkarikázva
- 2 nagy szál újhagyma felkarikázva
- 10 dkg zeller felkockázva
- 10 dkg karalábé felkockázva
- 25 dkg zöldborsó
- pár rózsa brokkoli
- 1 paradicsom
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss kapor
- 10 szem szemes bors
- csipetnyi lestyán
- citromlé
- 2 dl tejszín
- 25 dkg túró
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál búzadara
- só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Nyírségi burgonyagombóc leves recept
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéslapocka
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 darab zeller
- 1 dfej vöröshagyma
- 0,25 fej karfiol
- 15 dkg zöldborsó
- 15 dkg gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál vaj
- ételízesítő ízlés szerint
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- csipet fűszerpaprika
- 1/2 citrom leve
Gombóchoz:
- 20 dkg burgonya
- 8 dkg finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet szerecsendió
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Gombaleves sárgarépával és póréhagymával recept
Hozzávalók:
- 1 szál póréhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg gomba
- 2 evőkanál olaj
- 2 db húsleveskocka
- só
- bors
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 0.5 db citrom leve
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Görög citromos leves recept
Hozzávalók:
- 750 g szárnyas levesmix
- 2 nagyobb sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kicsi zeller
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 8 dkg rizs
- só
- kevés kapor
- citromlé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Zellerkrémleves zsemlegombóccal recept
Hozzávalók:
- 1 közepes zellergumó
- 1 tk liszt (púpozott)
- 1 citrom leve
- 1 mk kristálycukor
- 2 tk ételízesítő
- só (ízlés szerint)
- csipetnyi szerecsendió
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 2 dl főzőtejszín
- 5 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- 1 l víz
Zsemlegombóchoz:
- 2 szikkadt zsemle
- 5 dkg füstölt kolbász
- 1 dl tej
- 2 csipet őrölt fekete bors
- 1/2 kk só
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- 3 ek liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Babos-csülkös káposztaleves recept
Hozzávalók:
- 30 dkg tarkabab (nagyobb szemű)
- 30 dkg füstölt csülök (nyers)
- 30 dkg savanyú káposzta
- 2 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- só (ízlés szerint)
- 2 tk ételízesítő
- 3 szem borókabogyó
- 1 db babérlevél
- 2 tk liszt
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk piros arany
- 2 ek étolaj
- kb 2-2,5 l víz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Májgombócleves recept
Hozzávalók:
- kevés olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- fél zeller
- fél karalábé
- 25 dkg zöldborsó (fagyott)
- 25 dkg gomba
- pici pirospaprika, só, bors, vegeta
Májgombóc:
- kevés olajon dinsztelt 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg csirkemáj (aprítóval pépesítve)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg finomliszt
- 2 ek gríz
- 2 ek zsemlemorzsa
- petrezselyemzöld
- só, bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Kukorica krémleves baconnel recept
Hozzávalók:
- 10 szelet bacon
- 820 g csemegekukorica
- 4 gerezd fokhagyma
- 150 g tejföl
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 dl tej
- só ízlés szerint
- curry ízlés szerint (elhagyható)
- 1 szál újhagyma
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Sajtos brokkoli leves recept
Hozzávalók:
- 5 dkg húsos füstölt szalonna
- 2 ek vaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 ek finomliszt
- 5 dl tejszín
- 1,5-2 l víz vagy zöldségleves leve
- 2 fej brokkoli
- 1 nagyobb répa
- só, bors, szerecsendió
- kb 15 dkg sajt reszelve (nálunk vörös cheddar)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Füstölt kolbászos fejtett bableves csipetkével recept
Hozzávalók:
- 60 dkg fejtett bab
- 20 dkg füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 paszternák (vagy zöldség)
- 1 tk liszt
- petrezselyemzöld, zellerzöld, lestyán csokorba kötve
- 1 tv paprika és paradicsom
- 2 tk ételízesítő
- 1 tk só
- 2 l víz
Csipetke:
- kb 10 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Nyírségi gombócleves recept
Hozzávalók:
- 500 g sertéstarja
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kisebb zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg gomba
- 10 dkg zöldborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj vagy zsír
- a krumpli főzővize
- 2 teáskanál lestyán
- 2 teáskanál tárkony
- 2 teáskanál petrezselyemzöld
Gombóchoz:
- 20 dkg krumpli
- 10 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet szerecsendió