Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

TOP 8 kedvenc grízes sütink, amiket ki kell próbálnod Neked is!

Dátum: 2024-09-25 / Írta: Budai István / Látták: /

A gríz az egyik legnépszerűbb alapanyag, amit számtalan különféle édességhez használhatunk, és bár gyakran az egyszerűsége miatt választjuk, sokkal többre képes, mint amit elsőre gondolnánk. A grízből készült sütemények nemcsak laktatóak, hanem különlegesen finomak is, és ezeket a recepteket akár kezdők is bátran elkészíthetik. Ebben a válogatásban bemutatjuk a legnépszerűbb és legízletesebb grízes sütiket, amelyeket egyszerű elkészíteni, de mégis minden alkalomra tökéletes választások lehetnek, legyen szó egy családi ebédről, egy baráti összejövetelről vagy akár egy ünnepi alkalomról.




  • 1. Grízes kocka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 5 ek liszt
    • 5 ek cukor
    • 2 ek kakaópor
    • 0,5 cs sütőpor

    Krém:

    • 750 ml tej
    • 120 g cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 80 g búzadara
    • 150 g vaj vagy margarin
    • aki szeretne pluszban tehet bele vaníliás cukrot vagy vaníliaaromát vagy pasztát

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Grízes-almás kocka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 80 g búzadara
    • 120 g cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 500 ml tej

    Almás töltelék:

    • 1 kg hámozott, reszelt alma
    • 50 g cukor
    • 1 teáskanál fahéj

    Továbbá:

    • 500 g réteslap
    • 200 g vaj vagy étolaj (kb)
    • porcukor a szóráshoz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Grízes krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 5 ek finomliszt
    • 5 ek cukor
    • 2 ek kakaópor
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 750 ml tej
    • 120 g cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 80 g búzadara
    • 150 g margarin vagy vaj
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Grízes-diós szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 20 dkg rétesliszt
    • 25 dkg cukor
    • 20 dkg darált dió
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 14 evőkanál hideg víz
    • fél csomag sütőpor

    Krém:

    • 1 liter tej
    • 8 púpozott evőkanál búzadara
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 10-15 dkg ét vagy tejcsoki
    • 2-3 ek olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Grízes krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 csapott evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csapott evőkanál kakaó
    • 8 csapott evőkanál porcukor

    Krémhez:

    • 1 liter tej
    • 14 dkg búzadara
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Tetejére:

    • Kb 4 dkg kakaópor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Gyümölcsös tejbegríz mousse torta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Piskóta:

    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek cukor
    • 1 ek finomliszt
    • 1 ek kakaópor
    • 2 ek olaj
    • 2 ek víz
    • csipet só

    Tejbegríz mousse:

    • 500 ml tej
    • 90 g búzadara
    • 70 g cukor
    • 2 db lapzselatin
    • 150 ml habtejszín
    • vaníliaőrlemény vagy vaníliakivonat, estleg paszta

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Tejbegríz szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • vajas keksz
    • 1 l tej
    • 160 g búzadara
    • 130 g cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 250 g vaj vagy margarin
    • 3,5 dl habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Nyújtás nélküli mézes krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 25 dkg vaj, vagy margarin
    • 3 ek méz
    • 30 dkg cukor
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg liszt
    • 1 tk szódabikarbóna
    • kb 1,5-2 dl tej

    Krémhez:

    • 1 l tej
    • 12 púpos ek búzadara
    • 8 ek cukor
    • 2 dl habtejszín
    • fél üveg házi baracklekvár

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá