1. Diós mézes vaníliás krémmel recept
A diós-mézes vaníliás krémmel egy igazán különleges desszert, amelyben a méz édes íze tökéletesen harmonizál a vaníliás krémmel és a diós rétegekkel. Ez a sütemény gazdag, mégis könnyed, és minden falatja igazi ízélmény. A dió nemcsak finom, de rendkívül egészséges is, hiszen tele van omega-3 zsírsavakkal és antioxidánsokkal, amelyek támogatják az agy és a szív egészségét.
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg margarin
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál tej
- 2 evőkanál méz
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 30 dkg finomliszt
A krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 20 dkg vaj
Máz:
- 10 dkg tejcsokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg vaj
- 1 ek étolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Vaníliakrémes diószelet recept
A vaníliakrémes diószelet egy igazi klasszikus, ahol a vaníliakrém lágy íze tökéletesen kiegészíti a dió gazdagságát. Az omlós tésztaréteg és a krémes töltelék együttese minden alkalomra tökéletes választás, legyen az egy családi ünnep vagy egy hétköznapi desszert.
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Csokis-diós krémes recept
A csokis-diós krémes az egyik legcsábítóbb diós desszert, amelyben a csokoládé és a dió párosítása igazi ínycsiklandó süteményt eredményez. A krémes állag és a roppanós diószemek egy olyan desszertet hoznak létre, amit nehéz abbahagyni. A csokoládé és a dió tökéletes harmóniája garantálja, hogy ez a sütemény a vendégeid kedvence lesz.
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Diós kosárka recept
A diós kosárka egy különleges, látványos desszert, amely apró kosárkákba töltött diós krémmel készül. Ez az édesség könnyen elkészíthető, és bármilyen alkalomra tökéletes választás, legyen az egy ünnepi vacsora vagy egy egyszerű családi összejövetel.
Hozzávalók:
- 30 dkg rétesliszt (fele lehet finomliszt is)
- 12 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2-3 evőkanál tej
Töltelék:
- 30 dkg darált dió
- 24 dkg porcukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- sárgabarack lekvár
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Diós mézes recept
A diós-mézes egy igazi klasszikus édesség, amelyet generációk óta készítenek a magyar konyhában. A méz és a dió kombinációja tökéletes harmóniát alkot, és ez a sütemény az ünnepi asztal elengedhetetlen része lehet.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 5 evőkanál méz
- 4 evőkanál zsír
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- késhegynyi szódabikarbóna
- 4-5 evőkanál tej
A krémhez:
- 4 dl tej
- 2 ek cukor
- 2 ek búzadara
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- fél dl rum
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Diós ostya recept
A diós ostya egy egyszerű, sütés nélküli desszert, amely gyorsan elkészíthető, de ízvilágában gazdag. A ropogós ostya és a krémes, diós töltelék egy könnyed, de mégis laktató édességet eredményez. Ha valami gyors, de finom desszertet keresel, ez a sütemény tökéletes választás.
Hozzávalók:
- 1 cs 5 db-os nagy méretű ostyalap
- 10 db egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 dkg kristálycukor
- 1 db margarin
- 25-30 dkg darált dió (lehet dejó is)
- 1 db ét tortabevonó
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Töltött diós-mézes pogácsa recept
A töltött diós-mézes pogácsa egy különleges desszert, amely a mézes tésztába töltött diós töltelékkel készül. Ez a sütemény egyszerre omlós, édes és gazdag, és tökéletes választás, ha valami hagyományos, de különleges édességre vágysz.
Hozzávalók:
- 125 g akácméz
- 125 g vaj
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom
- 250 g porcukor
- 250 g finomliszt
- 250 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 ek mézeskalács fűszerkeverék
Kenéshez:
- 1 kk habtejszín
- kb. fél FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
Tetejére:
- dióbél
Kenéshez:
- házi sárgabaracklekvár ( pl.olyan, amiben mézeskalács fűszerkeverék is van)-nálam xilittel készült
Forgatáshoz:
- darált dió
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Diókrémes sütemény recept
Végül, a diókrémes sütemény egy krémes, lágy desszert, amely gazdag diós ízével és lágy krémjével mindenkit levesz a lábáról.
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- egy csipet só
- 1-2 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 28 dkg porcukor
- 8 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 dl rum( vagy rumaroma)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg darált dió
Csokimáz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál tejszín (vagy tej)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Ezek a diós desszertek mind tökéletes választások, ha valami igazán különleges édességre vágysz. Próbáld ki őket, és élvezd a dió gazdag, aromás ízvilágát!