Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? – 2024.09.16 Hétfő

Dátum: 2024-09-16 / Írta: Budai István / Látták: /

Szeptember 16, hétfő egy új hét kezdődik, de egy finom ebéddel megkönnyítheted az indulást. A mai menü igazi őszi hangulatot idéz, kezdve egy ínycsiklandó pikáns sütőtökkrémlevessel, amely tökéletesen illik az őszi szezonhoz, melegséget hozva a hűvösebb napokra. A főételek közül választhatsz egy szuper csirkepaprikás , vagy egy laktató sertéskaraj közül. Az étkezést egy könnyed, sütés nélküli desszerttel zárhatod: a diós-fahéjas almás golyó egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb édesség, amely tökéletes lezárása az ebédnek. Ezzel a menüvel nemcsak finoman, hanem változatosan is indul a hét!




  • 1. Pikáns sütőtökkrémleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 l csirkeleves alaplé
    • 50 dkg sült sütőtök
    • só, bors ízlés szerint
    • 0,5 közepes fej aprított vöröshagyma
    • 1/2 tk friss kakukkfű
    • 1 gerezd aprított fokhagyma
    • 1/2 tk őrölt gyömbér
    • 1/4 tk fahéj
    • késhegynyi őrölt szerecsendió
    • 120 ml tejszín

    A tálaláshoz:

    • tejszín
    • ropogósra sütött bacon és kolbász
    • kevés aprított petrezselyemzöld

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Paprikás csirke szárnyak laskagombával recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg csirke szárny
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 db hegyes erős paprika
    • 30 dkg laskagomba
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 kk őrölt kömény
    • 1 csapott ek pirospaprika
    • 2 dl tejföl
    • 2 ek finomliszt
    • 2 ek étolaj vagy zsír

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Sertéskaraj hentesmódra recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 150 g kenyérszalonna
    • 200 g sonka
    • 150 g csemegeuborka
    • 4 szelet sertéskaraj (kb 120-120 g/szelet)
    • só, bors, pirospaprika
    • esetleg: majoránna, kömény, fokhagyma ajánlom

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Almás golyó recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg hámozott alma
    • 10-15 dkg cukor (az alma édességétől függően)
    • 25 dkg garált keksz
    • 1 üvegcse rumaroma
    • 10 dkg étcsoki
    • 3 ek olaj
    • kókuszreszelék, darált keksz vagy darált dió a forgatáshoz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá