A mai nap:
Április 13. kedd, Ida és Márton napja.
Leves: Tejfölös vargányás leves
Hozzávalók:
- 5 dkg szárított vargánya gomba
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 50 dkg burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 tk házi ételízesítő
- 3-4 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 2 db babérlevél
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
- 1 csapott evőkanál liszt
- 1 tk ecet
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Sültcsülök zöldségágyon
Hozzávalók:
- 1 hátsócsülök (keresztben felkarikázva)
- 1 ek mustár
- 1 cs magyaros sült fűszerkeverék
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 4 ek olaj
- 1 kk koriander
- 1 kk egészbors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Lilakáposztás-boros csirkecomb
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 1 kisebb fej lilakáposzta
- 2 nagyobb fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 szál sárgarépa
- 20 dkg császárszalonna
- 2 ek liszt
- 2,5 dl csirkealaplé
- 2,5 dl vörösbor
- 2 db babérlevél
- 1 mk kakukkfű
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 2-3 ek olívaolaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel C: Tejfölös virslis tészta
Hozzávalók:
- 3 db baromfivirsli
- 150 g zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 bőven púpozott ek tejföl
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 dl víz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1-2 ek olívaolaj
- 300 g makaróni tészta
- 1,5 dl víz
- 1 ek étkezési keményítő (vagy liszt)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Túrókrémes meggyes süti
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 200 g tehéntúró
- 90 g zsíros tejföl
- 50 g puha vaj
- 60 ml meleg tej
- 6 tojás
- 8 dkg liszt
- csipet só
- 70 g cukor (vagy 140 g, ha édesebben szereted)
- 10-15 dkg lecsepegtetett meggy