A mai nap:
Március 16. kedd, Henrietta napja.
Leves: Medvehagymás krumpli krémleves
Hozzávalók:
- 1 csokor medvehagyma
- 2-3 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 1 db zöldségleveskocka
- szerecsendió (el is hagyható)
- só
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek olaj
- 1 l víz
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Fűszeres-mustáros rántott szelet kukoricapelyhes bundában
Hozzávalók:
- 50 dkg hosszúkaraj, kicsontozva, szeletelve
- ízlés szerint só vagy vegeta
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint kakukkfű
- ízlés szerint rozmaring
- 4-5 kk mustár
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Mediterrán csirkefalatok
Hozzávalók:
- két db csirkemell filé ( 35 -40 dkg)
- egy doboz hámozott paradicsomkonzerv
- 6 db olívaolajban tárolt szárított paradicsom
- 10-12 db friss bazsalikom levél
- egy mokkáskanál szárított bazsalikom levél
- egy mokkáskanál szárított petrezselyemlevél
- két csipet szárított lestyán
- 1 teáskanál csirkefűszersó
- egy zöld hagyma
- egy gerezd fokhagyma
- egy teáskanál teljes kiőrlésű búza liszt
- 6 db közepes nagyságú csiperke gomba
- 2 ek olívaolaj
- diónyi vaj
- egy tk. méz, vagy cukor, vagy édesítőszer
- só, bors ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel C: Currys csicseriborsó bulgurral
Hozzávalók:
- 1 üveg csicseriborsó
- 2 db debreceni
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk curry
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 3 dl főzőtejszín (20%-os)
- 2 ek olívaolaj
- 2 dl bulgur
- 4 dl víz
- só
- 1 ek olívaolaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Túró rudi pite
Hozzávalók:
- 1 cs barna linzertészta csokoládédarabokkal (akár sajtát tésztát is gyúrhatunk, Recept itt!)
- 50 dkg túró
- 1,5 dl tejföl (20 %-os)
- 15 dkg porcukor
- 3 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 15 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
- 1 dl habtejszín