A mai nap:
Március 4. csütörtök, Káznér napja
Leves: Nyírségi burgonyagombóc leves
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg gomba
- 10 dkg zöldborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír
- só, bors, tárkony
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Tejszínes gombás pulykamell farfalle
Hozzávalók:
- 20 dkg farfalle durum tészta
- 40 dkg pulykamell
- egy üveg gomba
- 2 dl 30 %-os tejszín
- 10 dkg teavaj
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- frissen őrölt bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Zöldséges karajcsíkok
Hozzávalók:
- 60 dkg sertés karaj csont nélkül
- fél csokor új hagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 5-6 fej nagyobb gomba
- 2 hegyes erős paprika
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk chili fűszerkeverék
- 1 kk só
- cayenne bors
- 1 mk gyömbér
- 5 cl olívaolaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Tejbegríz szelet
Hozzávalók:
- vajas keksz
- 1 l tej
- 160 g búzadara
- 130 g cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 vaníliás cukor
- 250 g vaj vagy margarin
- 3,5 dl habtejszín