A mai nap:
November 10. kedd, Réka napja.
Leves: Palócleves
Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- 1 fej vöröshagyma
- étolaj
- 3-4 szál sárgarépa
- 2-3 szál fehérrépa
- kb 40 dkg burgonya
- kb 45 dkg sárga hüvelyű zöldbab
- 2 levél babérlevél
- őrölt feketebors (ízlés szerint)
- őrölt kömény (ízlés szerint)
- kapor (ízlés szerint)
- 3 gerezd fokhagyma
- ételízesítő (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- 2-3 ek tejföl
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Toszkán csirkeragu
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg csiperke gomba szeletelve
- 6 koktélparadicsom
- 1 dl tejszín
- só
- 1 vöröshagyma
- 1 kk oregano
- kevés őrölt bors
- 1 tk zúzott fokhagyma
- paradicsompüré
- 4 ek olaj
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 kk citromlé
- 1 tk fűszerpaprika
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Csirkemell sajtos bundában
Hozzávalók:
- 6 szelet csirkemell
- 2 tojás
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só ízlés szerint
- őrölt fehér bors ízlés szerint
- 2 ek liszt
- 1 mk vágott petrezselyemzöld ,mos 1 tk szárított petrezselyem
- 1 tömlő (10 dkg) tejszínes sajt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Almás pite ízű palacsinta
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 25 dkg finomliszt
- 2 ek porcukor
- csipet só
- 3 ek olvasztott vaj
- kb 6 dl tej
- 2 közepes alma
- 2-3 ek mazsola
- 2 tk almás pite vagy mézes sütemény fűszerkeverék
- olaj a sütéshez