A mai nap:
Augusztus 19. szerda, Huba napja.
Leves: Húsgombóc leves gazdagon
Hozzávalók:
- 2 ek étolaj
- 1 fej lila hagyma
- 10 dkg szeletelt bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 fehérrépa
- 2 sárgarépa
- 50 dkg gomba
- 40 dkg zöldborsó
- 2 ek finomliszt
- 1 tk pirospaprika
- 6 burgonya
- 1 ek petrezselyemzöld
- 1 ek lestyán
- 5 dl tejföl
- só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Shakshuka
Hozzávalók:
- kb 3 ek olaj vagy más zsiradék
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 nagy piros húsú paprika
- 6 tojás
- só, bors
- aprított koriander és petrezselyemzöld
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1,5 ek (füstölt) pirospaprika
- 2 tk őrölt kömény
- 800 g hámozott, paradicsomlében eltett paradicsom (konzerv)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Bakonyi sertésszelet
Hozzávalók:
- 1 kg sertéskaraj
- kb 15 dkg füstölt kenyérszalonna
- 1 fej vöröshagyma
- kb 25 dkg gomba (csiperke)
- piros őrölt fűszerpaprika (ízlés szerint)
- 1,5 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors (ízlés szerint)
- sertészsír
- víz
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Szilvás clafoutis
Hozzávalók:
- 2 dl főzőtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 darab tojás
- 4 evőkanál kristálycukor
- 5 púpozott evőkanál liszt
- 1 dl tej
- 20-30 szem szilva negyedelve vagy felezve és magozva
- vaj
- cukor
- porcukor
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
A nap videója: