A mai nap:
Január 14. hétfő, Bódog és Félix napja.
Leves: Húsgombóc leves gazdagon
Hozzávalók:
- 2 ek étolaj
- 1 fej lila hagyma
- 10 dkg szeletelt bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 fehérrépa
- 2 sárgarépa
- 50 dkg gomba
- 40 dkg zöldborsó
- 2 ek finomliszt
- 1 tk pirospaprika
- 6 burgonya
- 1 ek petrezselyemzöld
- 1 ek lestyán
- 5 dl tejföl
- só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Tarjás sajtkrémes tészta tepsiben
Hozzávalók:
- 25 dkg szarvacska tészta
- 15 dkg füstölt-főtt tarja
- 1 zöldfűszeres tömlős sajt (100g)
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
- 1 marék reszelt sajt a tetejére (kb. 3 dkg)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Szalonnás zöldbabfőzelék
Hozzávalók:
- 1 kg fagyasztott zöldbab
- 40 dkg húsos szalonna
- 2 dl tejföl
- 1 csokor kapor
- 1, 5 – 2 ek liszt
- só, ecet, cukor, ételízesítő
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Almás fahéjas csigafánk
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 4 dkg vaj
- csipet só
- 1 kiskanál fahéj
- 3 tojás sárgája
- 2 db alma
- 1/ 2 citrom leve