Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? 2017.05.30. kedd

Dátum: 2017-05-30 / Írta: Budai István / Látták: 9235 /

Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hétköznap segít neked eldönteni, hogy mi legyen a mai menü!




  • A mai nap:

    Május 30. kedd, Zsanett és Janka napja. A mai nap a tej világnapja.

    Leves: Tejszínes-tárkonyos csirkeragu erdélyi módra

    erdelyi

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg csirkemell filé
    2. 2 közepes vöröshagyma
    3. 4 ek napraforgó olaj
    4. 1 közepes sárgarépa
    5. 1 közepes fehérrépa
    6. 3 dl főzőtejszín
    7. 2 l víz
    8. só ízlés szerint
    9. bors ízlés szerint
    10. 2 kk tárkony
    11. 0,5 citromból nyert citromlé

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Főétel A: Almás palacsintabundában sült karajszeletek

    karajszeletek

    Hozzávalók:

    1. 70 dkg csont nélküli karaj
    2. liszt
    3. 3 tojás
    4. 20 dkg finomliszt
    5. 2 dl szódavíz
    6. 2 közepes alma reszelve

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Főétel B: Darált húsos rakott zöldségek

    rakottzoldsegek

    Hozzávalók:

    1. kevés olaj
    2. 4-5 nagyobb burgonya
    3. 1 csomag tavaszi zöldségkeverék (450 g)
    4. 1 vöröshagyma
    5. 3-4 gerezd fokhagyma
    6. 50 dkg darált hús
    7. 1,5 dl víz
    8. 1 nagy tejföl
    9. 10 dkg sajt

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Desszert: Almás kekszes csoda

    csoda

    Hozzávalók:

    1. 4-5 db nagyobb alma
    2. 20 dkg cukor
    3. 3 cs vaníliás pudingpor
    4. fahéj
    5. 40 dkg háztartási keksz
    6. 150 g étcsokoládé (vagy bármilyen csoki, ízlés szerint)
    7. 10 dkg margarin

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    A nap videója:

    Hozzávalók:

    1. 1 kg csirkemellfilé
    2. 6 púpozott evőkanál liszt
    3. 2 púpozott evőkanál pirospaprika
    4. 1 evőkanál só
    5. 1 mokkáskanál majoranna
    6. 1 evőkanál szárnyas fűszer
    7. 1 mokkáskanál őrölt bors

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Szólj hozzá