Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? 2017.02.28. kedd

Dátum: 2017-02-28 / Írta: Budai István / Látták: 5481 /

Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hétköznap segít neked eldönteni, hogy mi legyen a mai menü!




  • A mai nap:

    Február 28. Kedd, Elemér napja. A mai nap  a palacsinta világnapja.

    Leves: Tejszínes sajtgaluska leves

    sajgaluska

    Hozzávalók:

    1. 2 sárgarépa
    2. 1 fehérrépa
    3. 1 kisebb fej karalábé
    4. póréhagyma (ízlés szerint)
    5. 1 csokor petrezselyem
    6. 2 dl tejszín
    7. hús alaplé (illetve víz és leveskocka)
    8. 2 evőkanál liszt
    9. vaj

    A galuskához:

    1. 8 dkg reszelt sajt
    2. 1 púpos evőkanál tejföl
    3. 1 tojás
    4. 4-5 evőkanál búzadara

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Főétel A: Húsgolyók tejszínes mártásban

    husgolyok

    Hozzávalók:

    1. 1 kg darált hús
    2. 2 vöröshagyma
    3. 2 tojás
    4. 3 gerezd fokhagyma
    5. 5 dl főzőtejszín
    6. 25 dkg reszelt sajt
    7. só, bors, ételízesítő

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Főétel B: Tejszínes kolbászos tészta

    tejszineskolbaszos

    Hozzávalók:

    1. 2 ek olívaolaj
    2. 50 dkg füstölt kolbász
    3. 1 vöröshagyma
    4. 2 gerezd fokhagyma
    5. 6-7 dl hús alaplé (vagy víz+ételízesítő)
    6. 1 doboz hámozott paradicsom (40 dkg)
    7. 2,5 dl tejszín
    8. 50 dkg száraz tészta (orsó, csavart, masni, stb.)
    9. 5 dkg reszelt cheddar sajt
    10. 1 csomó újhagyma zöldjével együtt

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Diétás főétel: Rakott zöldség

    zoldseg

    Hozzávalók:

    1. fél kg vegyes zöldség (pl.: karfiol, brokkoli, sárgarépa)
    2. 4 db főtt tojás
    3. 1 csík kolozsvári szalonna
    4. egy arasznyi házi füstölt kolbász
    5. 3 nyers tojás
    6. 1 marék reszelt sajt

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Desszert: Öt különleges palacsinta, amit ki kell próbálnod!

    pali722

    A recepteket ide kattintva olvashatod el! >>> 

    Szólj hozzá