A mai nap:
Február 25. csütörtök, Géza napja.
Leves: Burgonyagombóc leves
Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 petrezselyemgyökér
- 2 répa
- pirospaprika
- só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel A: Tojáspörkölt főtt burgonyával
Hozzávalók:
- 10 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db tv paprika
- 1 db paradicsom
- 2 ek őrölt fűszerpaprika
- 4 ek olaj
- só-, bors-, fűszerkömény ízlés szerint
- 1 tk Piros Arany
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel B: Vagdalt hús krumplival
Hozzávalók:
- 500 g darált hús
- 1 vöröshagyma
- 1 bagett (nagy)
- tej (áztatáshoz)
- 2 ek fűszerkeverék
- 2 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- fűszerpaprika
- burgonya (főtt)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Desszert: Kavart túrópiskóta
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2 bögre liszt
- 2 bögre porcukor (ha nem akarunk nagyon édeset, elég 1 bögre is)
- 3 tojás
- 1 cs sütőpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- kb 6 ek tej