1. Panka (zsírban sült krumplis pogácsa)
Hozzávalók:
- 1- 2 kg krumpli
- liszt amennyi szükséges
- só
- zsiradék a sütéshez
- Tejföl, lekvár, sajt, kakaós cukor stb. ízlés szerint.
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Tejfölös gombapaprikás
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 10 dkg bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- só
- szerecsendió
- őrölt bors
- majoránna
- kakukkfű
- 1 tk Erős Pista (el is hagyható)
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Tejfölös babos káposzta füstölt tarjával
Hozzávalók:
- 30 dkg fejtett bab
- 60 dkg savanyú káposzta
- 30 dkg füstölt-főtt tarja
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 tk fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- 2 l víz
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Fokhagymás cukkinipuffancs
Hozzávalók:
- 1 nagyobb cukkini (tisztítva mérve 65 dkg)
- 1 púpos kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 tk házi fokhagymakrém (vagy 3 nagy gerezd fokhagyma)
- 1 nagy tojás
- 4 jó púpos ek liszt
- 1 csapott tk sütőpor
- 8-9 dl olaj a sütéshez
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Toroskáposzta
Hozzávalók:
- 2 kg savanyú káposzta
- 1 kg sertéscomb
- 2 kk só
- 1 tk őrölt bors
- 1 tk ételízesítő
- 2 ek házi darált paprika
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 mk őrölt pirospaprika
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Morzsás nudli
Hozzávalók:
Nudlihoz:
- 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
- 1 nagy csipet só
- 15 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 ek olaj a főzővízbe
Morzsához:
- 1 csésze zsemlemorzsa (csésze=2,5 dl)
- 0,5 csésze olaj
- porcukor ízlés szerint
- 1 tasak vaníliás cukor
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Lép pörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg lép
- 2 fej nagy vöröshagyma
- 3 ek púpos zsír
- 1 mk őrölt fekete bors
- 1 mk őrölt fűszerkömény
- 1 ek pirospaprika
- 1 kk ételízesítő
A recept ide kattintva folytatódik! >>>