1. Cheddar sajtos makaróni
Hozzávalók:
- 25 dkg rövid csőtészta
- 4 dl tej
- 4 dkg margarin
- 2 ek liszt
- 1 kanálnyi mustár
- 20 dkg cheddar sajt
- 1 nagy paradicsom
- só
- bors
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Rakott bolognai spagetti
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéshús (dagadó, lapocka, comb)
- 2 ek sertészsír
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 1 zellergumó
- 50 dkg paradicsom
- 1 ek oregánó
- 1 ek bazsalikom
- 1 ek kakukkfű
- 1 dl száraz vörösbor
- 5 dl sűrített paradicsom
- 50 dkg spagetti
- 20 dkg sajt
- étolaj a tepsi kikenéshez
- cukor
- só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Tarjás-sajtkrémes tészta
Hozzávalók:
- 25 dkg szarvacska tészta
- 15 dkg füstölt-főtt tarja
- 1 zöldfűszeres tömlős sajt (100g)
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
- 1 marék reszelt sajt a tetejére (kb. 3 dkg)
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Háromsajtos-tarjás pennerakottas
Hozzávalók:
- 25 dkg penne tészta
- 15 dkg füstölt-főtt tarja
- 2 dl tejszín
- 1 tömlős sajtkrém (100g, zöldfűszeres)
- 10 dkg trappista sajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 0,5 kk só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Tarjás-sajtos fodros kocka tepsiben sütve
Hozzávalók:
- 40 dkg fodros kocka tészta
- 25 dkg füstölt-főtt tarja
- 3,5 dl tejföl + 2-3 ek a tetejére
- 1 kis tömlős sajtkrém
- 1 tk mustár
- 1 tojás
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 10 dkg trappista sajt