1. Húsgombócok krémes, petrezselymes mártásban
Hozzávalók:
Gombócokhoz:
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 kisebb tojás
- 3 púpos ek zsemlemorzsa
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
- 3-4 ek olaj a sütéshez
Mártáshoz:
- 3 dl főzőtejszín (20 %-os)
- 1 csapott tk liszt
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 0,5 kk házi fokhagymakrém
- 1 csipet só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Húsgombóc bakonyi módra
Hozzávalók:
- 30 dkg darált hús
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 3-4 ek zsemlemorzsa
- 1 tojás
- kevés piros arany
A szószhoz:
- kevés víz vagy húsleves alaplé
- petrezselyemzöld
- pirospaprika
- bors
- só
- 1 közepes hagyma aprítva
- 20 dkg csiperke szeletelve
- 3 dl tejföl
- 1 tk liszt
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Orosz húsgombócok mustármártással
Hozzávalók:
- 40 dkg darált marhahús
- 4 darab csemegeuborka, lereszelve
- 3 ek morzsa
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors
- fél csokor petrezselyem
- 4 ek olaj
A mártáshoz.
- 1 ek liszt
- 4 dl húsalaplé
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 ek mustár
- 2 dl krémtejszín
- 2 ek citromlé
A körethez:
- 40 dkg széles metélt
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Sajtos gombóc
Hozzávalók:
- 2,5 dl meleg víz
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 ek cukor
- 2 tk só
- 2 ek olaj
- 45 dkg liszt
- 20-30 dkg sajt (én cheddar sajtot használtam)
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Tejbegríz gombóc
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- csipet só
- 60 gramm búzadara
- 4-5 ek cukor
- 2 ek olaj
- 4-5 ek zsemlemorzsa
A recept ide kattintva folytatódik! >>>