1. Tejszínes-sajtos csirkés tészta
Hozzávalók:
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 50 dkg csirkemellfilé
- 0,5 l alaplé
- 0,25 l (lm) tejszín
- 25 dkg (gm) tészta
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 közepes kápia paprika
- 20 dkg (lm) sajt
- fél csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Csőben sült csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 db csirkemell filé
- 1 kg nagy méretű gomba
- 2 db közepes sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 2 db nagy mozzarella golyó
- 5 dkg parmezán
- 1 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál liszt
- olaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Tejszínes mustáros csirkemell
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 1 póréhagyma
- 0,5 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanálnyi curry
- só, bors
- olaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Hamis pizza
Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 1 kk só
- 1 ek sütőpor (egy tasak)
- 1 kk morzsolt oregánó
- 1 ek olaj
- 5 dkg vaj/margarin
- 2,5 dl tej
Szószhoz:
- 2 púpos ek sűrű tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csipet só
Feltéthez:
- 12 dkg szalámi
- 2 szál újhagyma
- 3-4 ek csemegekukorica
- 2 nagy marék reszelt sajt
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Tejszínes fokhagymás csirke
Hozzávalók:
Hús:
- 40 dkg csirkemell filé szeletelve
- 1 kávéskanál só
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál finomliszt
- 3 ek olvasztott vaj
- 1 dl víz
- 4 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl főzőtejszín
Köret:
- 1 kg burgonya
- 1 csokor petrezselyem
- só ízlés szerint
- 2 ek olvasztott vaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Sonkás-kukoricás galuska
Hozzávalók:
- 4 adag maradék galuska (nokedli) tészta
- 15 dkg sonka
- 10-12 dkg sajt (én edamit használtam)
- 10 dkg kukorica (lehet fagyasztott)
- 2 tk aprított petrezselyemzöld
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 4 dkg vaj
- 2 csapott ek liszt
- 3-4 dl tej
- frissen reszelt szerecsendió
- só
- bors
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Sajttal töltött gomba
Hozzávalók:
- 6 közepes/nagyobb méretű csiperke gomba
- sajt (vegyesen, pl. edámi és füstölt sajt)
- zöld kapor
- petrezselyemzöld
- olaj a tepsi kikenéséhez
- só
- bors