Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros őzpörkölt recept

Vörösboros őzpörkölt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 2 kg őzhús
    • 4 fej vöröshagyma
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • olaj
    • őrölt csemege paprika
    • bors
    • delikát
    • 2 tk erős Pista
    • 2 zöldpaprika
    • 2 paradicsom
    • 1 üveg lecsó
    • 2,5 dl száraz vörösbor
    • 3 kg burgonya

    Elkészítése:

    Az őzhúst feldaraboljuk, megmossuk és megabáljuk. Ezt követően egy lábasban a kockákra vágott füstölt szalonnát lepirítjuk, majd a szalonnát kiszedjük. A szalonna zsírján az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk és a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát.

    Ezt követően beletesszük a húst és felengedjük vízzel. Sóval, borssal, delikáttal ízesítjük. Hozzáadjuk az erős Pistát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, beletesszük a lecsót is, majd felöntjük a vörösborral, és időközönként megkeverve, addig főzzük amíg a hús megpuhul.

    Amikor elkészült, főtt, sós, burgonyával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá