Vörösboros őzpörkölt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg őzhús
- 4 fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- olaj
- őrölt csemege paprika
- só
- bors
- delikát
- 2 tk erős Pista
- 2 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 1 üveg lecsó
- 2,5 dl száraz vörösbor
- 3 kg burgonya
Elkészítése:
Az őzhúst feldaraboljuk, megmossuk és megabáljuk. Ezt követően egy lábasban a kockákra vágott füstölt szalonnát lepirítjuk, majd a szalonnát kiszedjük. A szalonna zsírján az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk és a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát.
Ezt követően beletesszük a húst és felengedjük vízzel. Sóval, borssal, delikáttal ízesítjük. Hozzáadjuk az erős Pistát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, beletesszük a lecsót is, majd felöntjük a vörösborral, és időközönként megkeverve, addig főzzük amíg a hús megpuhul.
Amikor elkészült, főtt, sós, burgonyával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »