Vörösboros őzpörkölt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 2 kg őzhús
  • 4 fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • olaj
  • őrölt csemege paprika
  • bors
  • delikát
  • 2 tk erős Pista
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 üveg lecsó
  • 2,5 dl száraz vörösbor
  • 3 kg burgonya

Elkészítése:

Az őzhúst feldaraboljuk, megmossuk és megabáljuk. Ezt követően egy lábasban a kockákra vágott füstölt szalonnát lepirítjuk, majd a szalonnát kiszedjük. A szalonna zsírján az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk és a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát.

Ezt követően beletesszük a húst és felengedjük vízzel. Sóval, borssal, delikáttal ízesítjük. Hozzáadjuk az erős Pistát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, beletesszük a lecsót is, majd felöntjük a vörösborral, és időközönként megkeverve, addig főzzük amíg a hús megpuhul.

Amikor elkészült, főtt, sós, burgonyával tálaljuk.