Vargányás vadragu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg vaddisznó comb
- 2-3 őrölt babérlevél
- 4-5 szem borókabogyó
- 1 kis ág kakukkfű
- 1 dl fehérbor
- 1 kk őrölt fekete bors
- 1 közepes vöröshagyma
- 7-8 dkg vaj
- 35 dkg friss vargánya gomba
- 2-3 dl húsleves alaplé
- 1 dl vörösbor
- só
- 2 dl tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek liszt
- pár csepp citromlé
Elkészítése:
A vadhúst 2 centis kockákra vágom. Összekeverem a fehérbort a babérlevéllel, borókabogyóval, borssal, kakukkfűvel és a szeletelt vöröshagymával. A húst belekeverem és egy éjszakát hagyom a pácban.
Másnap egy lábasban a vajat felolvasztom. A húsokat kiveszem a pácléből. Az olvasztott vajon a húst megpirítom, a megszűrt páclevet ráöntöm, hozzáadom a húsleves alaplét, ha az nincsen akkor 2 leves kocka is megfelel, majd kis lángon kb 1-1,5 óra alatt puhára főzöm.
A megtisztított vargányát tetszés szerinti csíkokra vágom és a már megfőtt húshoz hozzáadom, ezzel még 10 percig főzöm.
A tejfölt a vörösborral, tejszínnel és a liszttel kikeverem simára és a gombás vadhúshoz öntöm. Ezzel még kicsit forralom, pár csepp citromlevet is adhatunk hozzá.
Párolt rizzsel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »