Vargányás vadragu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg vaddisznó comb
- 2-3 őrölt babérlevél
- 4-5 szem borókabogyó
- 1 kis ág kakukkfű
- 1 dl fehérbor
- 1 kk őrölt fekete bors
- 1 közepes vöröshagyma
- 7-8 dkg vaj
- 35 dkg friss vargánya gomba
- 2-3 dl húsleves alaplé
- 1 dl vörösbor
- só
- 2 dl tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek liszt
- pár csepp citromlé
Elkészítése:
A vadhúst 2 centis kockákra vágom. Összekeverem a fehérbort a babérlevéllel, borókabogyóval, borssal, kakukkfűvel és a szeletelt vöröshagymával. A húst belekeverem és egy éjszakát hagyom a pácban.
Másnap egy lábasban a vajat felolvasztom. A húsokat kiveszem a pácléből. Az olvasztott vajon a húst megpirítom, a megszűrt páclevet ráöntöm, hozzáadom a húsleves alaplét, ha az nincsen akkor 2 leves kocka is megfelel, majd kis lángon kb 1-1,5 óra alatt puhára főzöm.
A megtisztított vargányát tetszés szerinti csíkokra vágom és a már megfőtt húshoz hozzáadom, ezzel még 10 percig főzöm.
A tejfölt a vörösborral, tejszínnel és a liszttel kikeverem simára és a gombás vadhúshoz öntöm. Ezzel még kicsit forralom, pár csepp citromlevet is adhatunk hozzá.
Párolt rizzsel tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »