Vargányás vadragu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg vaddisznó comb
- 2-3 őrölt babérlevél
- 4-5 szem borókabogyó
- 1 kis ág kakukkfű
- 1 dl fehérbor
- 1 kk őrölt fekete bors
- 1 közepes vöröshagyma
- 7-8 dkg vaj
- 35 dkg friss vargánya gomba
- 2-3 dl húsleves alaplé
- 1 dl vörösbor
- só
- 2 dl tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek liszt
- pár csepp citromlé
Elkészítése:
A vadhúst 2 centis kockákra vágom. Összekeverem a fehérbort a babérlevéllel, borókabogyóval, borssal, kakukkfűvel és a szeletelt vöröshagymával. A húst belekeverem és egy éjszakát hagyom a pácban.
Másnap egy lábasban a vajat felolvasztom. A húsokat kiveszem a pácléből. Az olvasztott vajon a húst megpirítom, a megszűrt páclevet ráöntöm, hozzáadom a húsleves alaplét, ha az nincsen akkor 2 leves kocka is megfelel, majd kis lángon kb 1-1,5 óra alatt puhára főzöm.
A megtisztított vargányát tetszés szerinti csíkokra vágom és a már megfőtt húshoz hozzáadom, ezzel még 10 percig főzöm.
A tejfölt a vörösborral, tejszínnel és a liszttel kikeverem simára és a gombás vadhúshoz öntöm. Ezzel még kicsit forralom, pár csepp citromlevet is adhatunk hozzá.
Párolt rizzsel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »