Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vargányás vadragu recept

Vargányás vadragu
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 kg vaddisznó comb
    • 2-3 őrölt babérlevél
    • 4-5 szem borókabogyó
    • 1 kis ág kakukkfű
    • 1 dl fehérbor
    • 1 kk őrölt fekete bors
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 7-8 dkg vaj
    • 35 dkg friss vargánya gomba
    • 2-3 dl húsleves alaplé
    • 1 dl vörösbor
    • 2 dl tejföl
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 ek liszt
    • pár csepp citromlé

    Elkészítése:

    A vadhúst 2 centis kockákra vágom. Összekeverem a fehérbort a babérlevéllel, borókabogyóval, borssal, kakukkfűvel és a szeletelt vöröshagymával. A húst belekeverem és egy éjszakát hagyom a pácban.

    Másnap egy lábasban a vajat felolvasztom. A húsokat kiveszem a pácléből. Az olvasztott vajon a húst megpirítom, a megszűrt páclevet ráöntöm, hozzáadom a húsleves alaplét, ha az nincsen akkor 2 leves kocka is megfelel, majd kis lángon kb 1-1,5 óra alatt puhára főzöm.

    A megtisztított vargányát tetszés szerinti csíkokra vágom és a már megfőtt húshoz hozzáadom, ezzel még 10 percig főzöm.

    A tejfölt a vörösborral, tejszínnel és a liszttel kikeverem simára és a gombás vadhúshoz öntöm. Ezzel még kicsit forralom, pár csepp citromlevet is adhatunk hozzá.

    Párolt rizzsel tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá