Vargányás vadragu

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 1 kg vaddisznó comb
  • 2-3 őrölt babérlevél
  • 4-5 szem borókabogyó
  • 1 kis ág kakukkfű
  • 1 dl fehérbor
  • 1 kk őrölt fekete bors
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 7-8 dkg vaj
  • 35 dkg friss vargánya gomba
  • 2-3 dl húsleves alaplé
  • 1 dl vörösbor
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek liszt
  • pár csepp citromlé

Elkészítése:

A vadhúst 2 centis kockákra vágom. Összekeverem a fehérbort a babérlevéllel, borókabogyóval, borssal, kakukkfűvel és a szeletelt vöröshagymával. A húst belekeverem és egy éjszakát hagyom a pácban.

Másnap egy lábasban a vajat felolvasztom. A húsokat kiveszem a pácléből. Az olvasztott vajon a húst megpirítom, a megszűrt páclevet ráöntöm, hozzáadom a húsleves alaplét, ha az nincsen akkor 2 leves kocka is megfelel, majd kis lángon kb 1-1,5 óra alatt puhára főzöm.

A megtisztított vargányát tetszés szerinti csíkokra vágom és a már megfőtt húshoz hozzáadom, ezzel még 10 percig főzöm.

A tejfölt a vörösborral, tejszínnel és a liszttel kikeverem simára és a gombás vadhúshoz öntöm. Ezzel még kicsit forralom, pár csepp citromlevet is adhatunk hozzá.

Párolt rizzsel tálalom.