Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaddisznópörkölt erdei gombával, borókával recept

Vaddisznópörkölt erdei gombával, borókával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 5 kg vaddisznóhús
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 1,5 kg hagyma
    • 1 fej fokhagyma
    • 3 db zöldpaprika
    • 1-2 db csípős paprika
    • 3 db paradicsom
    • 1 kanál só
    • 1 kis kanál köménymag
    • 3 evőkanál őrölt pirospaprika
    • 2 dl száraz vörösbor
    • 250 g szárított erdei gomba (vagy 1 kg friss)
    • 50 g borókabogyó

    Elkészítése:

    A húst feldaraboljuk, többször átöblítjük. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk.

    A szalonnát kis csíkokra vágjuk, majd pici zsiradékon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a hagymát, a köménymagot, és a fokhagyma felét. Mikor kicsit pirult, rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk.

    A nagyon apróra vágott paradicsomot, zöldpaprikát és a hegyes, csípős paprikát is hozzáadjuk. Megsózzuk, és az előzőleg mozsárban kicsit megtört borókabogyót is hozzáadjuk. Kevés vizet töltünk hozzá, annyit, hogy éppen ne lepje el.

    Időnként a bográcsot megforgatva, hosszú időn keresztül főzzük. Ha öreg a vad, kávéskanálnyi szódabikarbónát tehetünk bele, mert attól könnyebben puhul a hús.

    Közben langyos vízbe beáztatjuk a szárított gombát. Ha friss gombát használunk, erre nincs szükség. Mikor felforrt, megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk.

    Az őrölt pirospaprikát borban elkeverjük, és a forrásban lévő pörkölt tetejére öntjük. Hozzáadjuk a beáztatott gombát, a megmaradt fokhagymát, majd ismét felforraljuk. Más vadhúsból, de birkából, marhából is hasonló módon készíthetünk pörköltet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá