Vaddisznópörkölt erdei gombával, borókával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 kg vaddisznóhús
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1,5 kg hagyma
- 1 fej fokhagyma
- 3 db zöldpaprika
- 1-2 db csípős paprika
- 3 db paradicsom
- 1 kanál só
- 1 kis kanál köménymag
- 3 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 dl száraz vörösbor
- 250 g szárított erdei gomba (vagy 1 kg friss)
- 50 g borókabogyó
Elkészítése:
A húst feldaraboljuk, többször átöblítjük. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk.
A szalonnát kis csíkokra vágjuk, majd pici zsiradékon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a hagymát, a köménymagot, és a fokhagyma felét. Mikor kicsit pirult, rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk.
A nagyon apróra vágott paradicsomot, zöldpaprikát és a hegyes, csípős paprikát is hozzáadjuk. Megsózzuk, és az előzőleg mozsárban kicsit megtört borókabogyót is hozzáadjuk. Kevés vizet töltünk hozzá, annyit, hogy éppen ne lepje el.
Időnként a bográcsot megforgatva, hosszú időn keresztül főzzük. Ha öreg a vad, kávéskanálnyi szódabikarbónát tehetünk bele, mert attól könnyebben puhul a hús.
Közben langyos vízbe beáztatjuk a szárított gombát. Ha friss gombát használunk, erre nincs szükség. Mikor felforrt, megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk.
Az őrölt pirospaprikát borban elkeverjük, és a forrásban lévő pörkölt tetejére öntjük. Hozzáadjuk a beáztatott gombát, a megmaradt fokhagymát, majd ismét felforraljuk. Más vadhúsból, de birkából, marhából is hasonló módon készíthetünk pörköltet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »