Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaddisznópörkölt bográcsban recept

Vaddisznópörkölt bográcsban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 kg csontos vaddisznóhús
    • 1,5 kg vöröshagyma
    • 4 zöldpaprika
    • 3 paradicsom
    • kevés szárított kakukkfű
    • 4 ek őrölt pirospaprika
    • 1 ek csípős paprika
    • 2 dl száraz bor
    • kevés őrölt bors
    • köménymag
    • 1 pohár vörösbor
    • 2 ek zsír

    Elkészítése:

    A húst feldaraboltuk, külön téve a csontos részeket, és a színhúst. A hagymát félkarikára vágtuk, a zöldpaprikát, a paradicsomot karikára.

    Két kanál zsír került a bográcsba, majd a csontos húsok. Erre egy réteg hagyma, kevés só, majd a színhús, amire újabb réteg hagyma, a karikázott paprika és paradicsom, valamint kevés szárított kakukkfű, őrölt bors, só, és köménymag.

    A bogrács ilyenkor kuktaként működik, hiszen a hagymaréteg elzárja a kipárolgást. Így vizet tölteni alá fölösleges. 1 dl bor viszont került hozzá, mert az megelőzi az esetleges leragadást. (Bár a rendszeres mozgatás miatt, erre sem lett volna szükség.)  Az ízének viszont nem ártott!

    Amíg fel nem rottyan, csak rázni szabad! Mikor megláttuk a forrás első jeleit, akkor lett először felkavarva. Nagyon kevés vizet adtunk hozzá, mert a hús leve elegendő volt a szafthoz. Időnként megrázva, ritkábban megkavarva főtt addig, míg a bordákról kezdett leválni a hús.

    Ekkor borral elkevertük az édes és csípős paprikát, hozzátöltöttük a pörkölthöz, és készre főztük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá