Szekszárdi vaddisznó pörkölt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg vaddisznó comb
- 15 dkg erdei gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 dl jó minőségű száraz vörösbor
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek őrölt pirospaprika
- 1-2 db babérlevél
- csipet egész kömény
- csipet majoránna
- só
- őrölt bors
- áfonyadzsem
Elkészítése:
A füstölt szalonnát felkockázzuk majd zsírjára sütjük, a szalonnát félre tesszük és a zsírjában szalma sárgára dinszteljük a vöröshagymát. A lábast félrehúzzuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát összekeverjük majd jöhet az apró kockára vágott hús amit (többször kevergetve) fehéredésig pörkölünk, majd belekerül a paprika, paradicsom, fokhagyma és a fűszerek. A legvégén beleöntjük a vörösbort. Fedő alatt puhára pároljuk. Egy órai párolás után beletesszük a tisztított, mosott, összevágott gombát. Készre főzzük.
Vajas galuskával, áfonyadzsemmel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »