Nyúlfasírt recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1,5 kg nyúlhús darálva, az egész nyúl húsos része felhasználható (annál finomabb)
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 20 dkg bármilyen sajt (annál jobb, minél többféle van benne)
- 4 evőkanál tejföl
- petrezselyemzöld ízlés szerint (elhagyható, ha valaki nem szereti)
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 20-25 dkg zsemlemorzsa
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj a tepsi aljára és a locsoláshoz
Elkészítése:
A húst ledaráljuk.
A paprikákat a sajtot és a petrezselymet minél apróbb darabokra vágjuk, majd minden hozzávalót összekeverünk a hússal, az olaj kivételével.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, meglocsoljuk olajjal, majd a húsból közepes fasírtokat formázunk és sorban lerakjuk a tepsibe helyet hagyva közöttük, majd a tetejét vékonyan meglocsoljuk olajjal. 1 dl vizet öntünk alá, lefedjük alufóliával és közepes hőfokon megsütjük.
Aki pirosabban szereti, az az utolsó 10 percben leveheti a fóliát, de szaftosabb marad ha nincs agyon sütve.
Nekem ennyi mennyiségből kb 20-30 gombóc lett.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.