Nyúlfasírt recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg nyúlhús darálva, az egész nyúl húsos része felhasználható (annál finomabb)
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 20 dkg bármilyen sajt (annál jobb, minél többféle van benne)
- 4 evőkanál tejföl
- petrezselyemzöld ízlés szerint (elhagyható, ha valaki nem szereti)
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 20-25 dkg zsemlemorzsa
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj a tepsi aljára és a locsoláshoz
Elkészítése:
A húst ledaráljuk.
A paprikákat a sajtot és a petrezselymet minél apróbb darabokra vágjuk, majd minden hozzávalót összekeverünk a hússal, az olaj kivételével.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, meglocsoljuk olajjal, majd a húsból közepes fasírtokat formázunk és sorban lerakjuk a tepsibe helyet hagyva közöttük, majd a tetejét vékonyan meglocsoljuk olajjal. 1 dl vizet öntünk alá, lefedjük alufóliával és közepes hőfokon megsütjük.
Aki pirosabban szereti, az az utolsó 10 percben leveheti a fóliát, de szaftosabb marad ha nincs agyon sütve.
Nekem ennyi mennyiségből kb 20-30 gombóc lett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »