Nyúl tepsiben sütve, fűszeres sült almával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 egész nyúl megnyúzva, kizsigerelve
- 4 alma
- 3 nagyobb hagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 fej fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 3 ek étolaj
- néhány szál rozmaring
- kakukkfű
- pár levél zsálya
Elkészítése:
A hasánál szétnyitott nyúl húsát megtűzdeltem fokhagymagerezdekkel. Mindegyik húsos részbe került belőle, a combokba, a gerinc mellé. Ezután kívül-belül megsóztam, megborsoztam, majd hűtőbe tettem egész éjszakára.
Másnap a nyúl húsát beolajoztam, és bedörzsöltem a felaprított zöld fűszerek keverékével. Az almákat kettévágtam, a magházukat eltávolítottam, a hagymákat megtisztítottam és felkarikáztam.
A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágtam, majd a tepsi aljára terített hagymakarikákra fektettem. Erre raktam a nyulat, mellé a félbevágott almákat héjával felfelé, és a tepsit alufóliával beborítva sütőbe tettem.
Egy órán keresztül sült fólia alatt, majd a fóliát levéve, a közben felszaporodott lével meglocsoltam a nyulat. Rövid ideig még sült fólia nélkül, és mikor porhanyósra sült a nyúlhús, tálalható volt.
Az alma, amiben megjelent az összes fűszer, a füstölt szalonna íze, valamint a sült hagyma is kitűnő köretként funkcionált, de lett készítve mellé petrezselymes rizs, valamint tört krumpli is.
A nyúl tepsiben sütve, fűszeres sült almával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 9 g