Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házinyúl vadasan zsemlegombóccal recept

Házinyúl vadasan zsemlegombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 nyúl
    • 3 sárgarépa
    • 1 zellergumó
    • 2 fehérrépa
    • 1 vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 dl száraz fehérbor
    • 6 babérlevél
    • 10 szem boróka bogyó
    • 10 szem bors
    • 1-2 ek mustár
    • 3 ek almaecet

    Mártáshoz:

    • 3 ek cukor
    • 1 citrom
    • 1-2 ek mustár
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek finomliszt

    Zsemlegombóchoz:

    • 3 zsemle
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6-7 ek rétesliszt
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    Az egész, konyhakész nyulat megmosom, feldarabolom, egy fazékba rakom, sózom, és annyi vízzel felöntöm, ami ellepi. Felforralom, leszedem a keletkezett habot és hozzáadom a feldarabolt zöldségeket, a vöröshagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, a boróka bogyót, a szemes borsot, a mustárt, az ecetet, és addig főzöm amíg a hús megpuhul. 80-90 perc főzés általában elég.

    Ha kész, eltávolítom a babért, a szemes borsot, a borókabogyót, és kiszedem a húst belőle, amit félreteszek a tálalásig.

    Egy másik edényben megkaramellizálom a cukrot, ráöntöm a zöldségeket a lével együtt, rászórom a finomlisztet, és botmixerrel pürésítem az egészet. Végül hozzáadom a tejfölt, a citromhéjat, és ha kell, további mustárt, sót. Jól kiforralom.

    A zsemlegombóchoz a zsemléket felkockázom, és egy tepsiben aranybarnára pirítom. A tojásokat elkeverem étolajjal, rétesliszttel és pici sóval. A lágy masszába forgatom a pirított zsemlekockákat, és evőkanál segítségével a forrásban lévő vízbe szaggatom. Ha megfőtt, kiszedem, lecsepegtetem.

    Tálaláskor a szószt rászedem a húsra, és melléteszem a zsemlegombócokat.

    A házinyúl vadasan zsemlegombóccal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 112 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá