Házinyúl vadasan zsemlegombóccal recept

Hozzávalók:
- 1 nyúl
- 3 sárgarépa
- 1 zellergumó
- 2 fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 6 babérlevél
- 10 szem boróka bogyó
- 10 szem bors
- 1-2 ek mustár
- 3 ek almaecet
- só
Mártáshoz:
- 3 ek cukor
- 1 citrom
- 1-2 ek mustár
- 2 dl tejföl
- 1 ek finomliszt
Zsemlegombóchoz:
- 3 zsemle
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6-7 ek rétesliszt
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
Az egész, konyhakész nyulat megmosom, feldarabolom, egy fazékba rakom, sózom, és annyi vízzel felöntöm, ami ellepi. Felforralom, leszedem a keletkezett habot és hozzáadom a feldarabolt zöldségeket, a vöröshagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, a boróka bogyót, a szemes borsot, a mustárt, az ecetet, és addig főzöm amíg a hús megpuhul. 80-90 perc főzés általában elég.
Ha kész, eltávolítom a babért, a szemes borsot, a borókabogyót, és kiszedem a húst belőle, amit félreteszek a tálalásig.
Egy másik edényben megkaramellizálom a cukrot, ráöntöm a zöldségeket a lével együtt, rászórom a finomlisztet, és botmixerrel pürésítem az egészet. Végül hozzáadom a tejfölt, a citromhéjat, és ha kell, további mustárt, sót. Jól kiforralom.
A zsemlegombóchoz a zsemléket felkockázom, és egy tepsiben aranybarnára pirítom. A tojásokat elkeverem étolajjal, rétesliszttel és pici sóval. A lágy masszába forgatom a pirított zsemlekockákat, és evőkanál segítségével a forrásban lévő vízbe szaggatom. Ha megfőtt, kiszedem, lecsepegtetem.
Tálaláskor a szószt rászedem a húsra, és melléteszem a zsemlegombócokat.
A házinyúl vadasan zsemlegombóccal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »