Házinyúl vadasan zsemlegombóccal recept

Hozzávalók:
- 1 nyúl
- 3 sárgarépa
- 1 zellergumó
- 2 fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 6 babérlevél
- 10 szem boróka bogyó
- 10 szem bors
- 1-2 ek mustár
- 3 ek almaecet
- só
Mártáshoz:
- 3 ek cukor
- 1 citrom
- 1-2 ek mustár
- 2 dl tejföl
- 1 ek finomliszt
Zsemlegombóchoz:
- 3 zsemle
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6-7 ek rétesliszt
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
Az egész, konyhakész nyulat megmosom, feldarabolom, egy fazékba rakom, sózom, és annyi vízzel felöntöm, ami ellepi. Felforralom, leszedem a keletkezett habot és hozzáadom a feldarabolt zöldségeket, a vöröshagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, a boróka bogyót, a szemes borsot, a mustárt, az ecetet, és addig főzöm amíg a hús megpuhul. 80-90 perc főzés általában elég.
Ha kész, eltávolítom a babért, a szemes borsot, a borókabogyót, és kiszedem a húst belőle, amit félreteszek a tálalásig.
Egy másik edényben megkaramellizálom a cukrot, ráöntöm a zöldségeket a lével együtt, rászórom a finomlisztet, és botmixerrel pürésítem az egészet. Végül hozzáadom a tejfölt, a citromhéjat, és ha kell, további mustárt, sót. Jól kiforralom.
A zsemlegombóchoz a zsemléket felkockázom, és egy tepsiben aranybarnára pirítom. A tojásokat elkeverem étolajjal, rétesliszttel és pici sóval. A lágy masszába forgatom a pirított zsemlekockákat, és evőkanál segítségével a forrásban lévő vízbe szaggatom. Ha megfőtt, kiszedem, lecsepegtetem.
Tálaláskor a szószt rászedem a húsra, és melléteszem a zsemlegombócokat.
A házinyúl vadasan zsemlegombóccal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »