Hozzávalók:
Mártáshoz:
Zsemlegombóchoz:
Elkészítése:
Az egész, konyhakész nyulat megmosom, feldarabolom, egy fazékba rakom, sózom, és annyi vízzel felöntöm, ami ellepi. Felforralom, leszedem a keletkezett habot és hozzáadom a feldarabolt zöldségeket, a vöröshagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, a boróka bogyót, a szemes borsot, a mustárt, az ecetet, és addig főzöm amíg a hús megpuhul. 80-90 perc főzés általában elég.
Ha kész, eltávolítom a babért, a szemes borsot, a borókabogyót, és kiszedem a húst belőle, amit félreteszek a tálalásig.
Egy másik edényben megkaramellizálom a cukrot, ráöntöm a zöldségeket a lével együtt, rászórom a finomlisztet, és botmixerrel pürésítem az egészet. Végül hozzáadom a tejfölt, a citromhéjat, és ha kell, további mustárt, sót. Jól kiforralom.
A zsemlegombóchoz a zsemléket felkockázom, és egy tepsiben aranybarnára pirítom. A tojásokat elkeverem étolajjal, rétesliszttel és pici sóval. A lágy masszába forgatom a pirított zsemlekockákat, és evőkanál segítségével a forrásban lévő vízbe szaggatom. Ha megfőtt, kiszedem, lecsepegtetem.
Tálaláskor a szószt rászedem a húsra, és melléteszem a zsemlegombócokat.