Gombás-boros nyúlcombok recept

Hozzávalók:
- 4 nyúlcomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg kenyérszalonna
- 1 ek olaj
- 20-25 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 2 dl fehérbor
- 1 tk liszt
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk szárított rozmaring (ha van friss, az még jobb)
- frissen őrölt bors
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A szalonnát felkockázzuk nem túl nagy darabokra. A hagymát és a fokhagymát is apróra vágjuk. Egy lábosba beletesszük az olajat és rádobjuk a kenyérszalonna kockákat. Hagyjuk, hogy kiengedjék a zsírt. Amikor már üvegesek, akkor hozzá esszük a hagymaféléket és megpirítjuk. Mehet rá a pirospaprika, és utána közvetlenül néhány korty víz, nehogy megégjen. Sózzuk, borsozzuk, majd átforgatjuk rajta a húsdarabokat.
Ha már fehéredésig pirultak, akkor ráöntjük a bort, megszórjuk a rozmaringgal és fedő alatt hagyjuk puhulni. Néhányszor megkeverjük menet közben, s ha nagyon elfőné a levét, borral még pótolhatjuk.
Amikor már simán belemegy a villa a combokba, akkor hozzátesszük a negyedekre vágott gombafejeket. Ennek nem kell sok idő, hogy puhuljon.
Közben a tejfölt egy kis vízzel és a liszttel simára keverjük és a szafthoz adjuk. A húsokat egy tányérra szedjük, így jobban és simábban be tudjuk habarni a szaftot. Utána visszakerülnek a combok, forralunk még egyet rajtuk, hogy átjárhassa őket a tejfölös lé.
Megkóstoljuk, s ha valamiből keveset érzünk benne, most lehet pótolni. Míg fő a hús, bőven vab időnk arra, hogy finom kis házi nokedlit szaggassunk hozzá, mert szerintem ez a fogás azzal az igazi.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »