Borókabogyós szarvaspörkölt recept

Hozzávalók:
- 5kg szarvashús (csonttal együtt)
- 6-7 fej vöröshagyma
- 3-4 evőkanál zsír
- 2 evőkanál borókabogyó
- 3 paradicsom
- 2 TV paprika
- 1 zöldpaprika ( csípősség ízlés szerint )
- 3 evőkanál pirospaprika
- 4 dl száraz vörösbor
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A bográcsban felhevítjük a zsírt, beletesszük a kockára vágott hagymákat. Üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott húst és a csontot. Néha megkavarjuk, hogy le ne égjen, amíg levet nem ereszt. A paprikákat, paradicsomot felaprítjuk és hozzáadjuk a húshoz. Beletesszük a fűszereket is. Csak akkor öntjük fel, amikor már legalább fél órája forr, mivel nagyon sok levet szokott ereszteni. Ezek után 3-4 órán át főzzük, a szarvas korától függően. Ha már nagyon elfőtte a szaftját akkor vízzel pótoljuk. Arra azonban ügyeljünk, hogy egyszerre ne öntsünk bele túl sok vizet. Nokedlivel, uborkasalátával és friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat!
A nokedli receptért kattints ide!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »