Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borókabogyós szarvaspörkölt recept

Borókabogyós szarvaspörkölt
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 5kg szarvashús (csonttal együtt)
    • 6-7 fej vöröshagyma
    • 3-4 evőkanál zsír
    • 2 evőkanál borókabogyó
    • 3 paradicsom
    • 2 TV paprika
    • 1 zöldpaprika ( csípősség ízlés szerint )
    • 3 evőkanál pirospaprika
    • 4 dl száraz vörösbor
    • só, bors ízlés szerint

    Elkészítése:
    A bográcsban felhevítjük a zsírt, beletesszük a kockára vágott hagymákat. Üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott húst és a csontot. Néha megkavarjuk, hogy le ne égjen, amíg levet nem ereszt. A paprikákat, paradicsomot felaprítjuk és hozzáadjuk a húshoz. Beletesszük a fűszereket is. Csak akkor öntjük fel, amikor már legalább fél órája forr, mivel nagyon sok levet szokott ereszteni. Ezek után 3-4 órán át főzzük, a szarvas korától függően. Ha már nagyon elfőtte a szaftját akkor vízzel pótoljuk. Arra azonban ügyeljünk, hogy egyszerre ne öntsünk bele túl sok vizet. Nokedlivel, uborkasalátával és friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat!
    A nokedli receptért kattints ide!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá