Borókabogyós szarvaspörkölt recept
Hozzávalók:
- 5kg szarvashús (csonttal együtt)
- 6-7 fej vöröshagyma
- 3-4 evőkanál zsír
- 2 evőkanál borókabogyó
- 3 paradicsom
- 2 TV paprika
- 1 zöldpaprika ( csípősség ízlés szerint )
- 3 evőkanál pirospaprika
- 4 dl száraz vörösbor
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A bográcsban felhevítjük a zsírt, beletesszük a kockára vágott hagymákat. Üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott húst és a csontot. Néha megkavarjuk, hogy le ne égjen, amíg levet nem ereszt. A paprikákat, paradicsomot felaprítjuk és hozzáadjuk a húshoz. Beletesszük a fűszereket is. Csak akkor öntjük fel, amikor már legalább fél órája forr, mivel nagyon sok levet szokott ereszteni. Ezek után 3-4 órán át főzzük, a szarvas korától függően. Ha már nagyon elfőtte a szaftját akkor vízzel pótoljuk. Arra azonban ügyeljünk, hogy egyszerre ne öntsünk bele túl sok vizet. Nokedlivel, uborkasalátával és friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat!
A nokedli receptért kattints ide!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


