Borókabogyós szarvaspörkölt

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 5kg szarvashús (csonttal együtt)
  • 6-7 fej vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál borókabogyó
  • 3 paradicsom
  • 2 TV paprika
  • 1 zöldpaprika ( csípősség ízlés szerint )
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 4 dl száraz vörösbor
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése:
A bográcsban felhevítjük a zsírt, beletesszük a kockára vágott hagymákat. Üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott húst és a csontot. Néha megkavarjuk, hogy le ne égjen, amíg levet nem ereszt. A paprikákat, paradicsomot felaprítjuk és hozzáadjuk a húshoz. Beletesszük a fűszereket is. Csak akkor öntjük fel, amikor már legalább fél órája forr, mivel nagyon sok levet szokott ereszteni. Ezek után 3-4 órán át főzzük, a szarvas korától függően. Ha már nagyon elfőtte a szaftját akkor vízzel pótoljuk. Arra azonban ügyeljünk, hogy egyszerre ne öntsünk bele túl sok vizet. Nokedlivel, uborkasalátával és friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat!
A nokedli receptért kattints ide!