Zsófia szelet recept

Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé
- 0,5 dl (lm) tej
- 12 dkg puha (lm) vaj
- 6 ek barna cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 ek (gm) liszt
- 1 púpozott tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 csomag őrölt fehér étkezési zselatin
- 3 ek eperlekvár
- 1,5 kg eper
- 25 dkg (lm) túró
- 4 dl (lm) tejszín
Elkészítése:
A tejet felmelegítjük, beletördeljük a csokoládét, és hagyjuk felolvadni. Mikor a csoki már benne van, nem teszem vissza a tűzhelyre, nehogy leégjen.
A vajat a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és azzal is alaposan kikeverjük. Mehet bele a visszahűlt csokoládés tej.
A lisztben eloszlatjuk a sütőport, a szódabikarbónát, és apránként a tojásos, csokis masszához kavarjuk, majd egy kivajazott/lisztezett tortaformába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Ha a sütemény alap kihűlt, a tetejét megkenjük az eperlekvárral, majd a megmosott eperrel – a száras részével lefele – szoroson egymás mellé helyezve eloszlatjuk a tortalap tetején.
A habtejszínből kemény habot verünk, majd a túrót a vaníliás cukorral egy villa segítségével összetörjük, és ezt is a habtejszínhez adjuk.
A zselatint a tasakon feltüntetett instrukciók alapján elkészítjük, és ezt is belekeverjük a tejszínes masszába, majd eloszlatjuk az eperrel megrakott sütemény tetején. Legalább egy órára hűtőszekrénybe helyezzük, de igazán másnap lesz finom.
Tetejét tetszés szerint díszíthetjük csokoládéval, eperdarabkákkal, mentával.
Jó nassolást!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »