Zsófia szelet recept
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé
- 0,5 dl (lm) tej
- 12 dkg puha (lm) vaj
- 6 ek barna cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 9 ek (gm) liszt
- 1 púpozott tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 csomag őrölt fehér étkezési zselatin
- 3 ek eperlekvár
- 1,5 kg eper
- 25 dkg (lm) túró
- 4 dl (lm) tejszín
Elkészítése:
A tejet felmelegítjük, beletördeljük a csokoládét, és hagyjuk felolvadni. Mikor a csoki már benne van, nem teszem vissza a tűzhelyre, nehogy leégjen.
A vajat a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és azzal is alaposan kikeverjük. Mehet bele a visszahűlt csokoládés tej.
A lisztben eloszlatjuk a sütőport, a szódabikarbónát, és apránként a tojásos, csokis masszához kavarjuk, majd egy kivajazott/lisztezett tortaformába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Ha a sütemény alap kihűlt, a tetejét megkenjük az eperlekvárral, majd a megmosott eperrel – a száras részével lefele – szoroson egymás mellé helyezve eloszlatjuk a tortalap tetején.
A habtejszínből kemény habot verünk, majd a túrót a vaníliás cukorral egy villa segítségével összetörjük, és ezt is a habtejszínhez adjuk.
A zselatint a tasakon feltüntetett instrukciók alapján elkészítjük, és ezt is belekeverjük a tejszínes masszába, majd eloszlatjuk az eperrel megrakott sütemény tetején. Legalább egy órára hűtőszekrénybe helyezzük, de igazán másnap lesz finom.
Tetejét tetszés szerint díszíthetjük csokoládéval, eperdarabkákkal, mentával.
Jó nassolást!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

